Su, mor havuç, maya, tuz ve şalgam turpu kullanılır.
* İştahı açar,
* Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır. * B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır. * Mide ve karaciğere faydalıdır, * Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. * Afrodizyak özelliği vardır. * A,B ve C vitaminlerini içerir; kalp, damar ve göz saülığı için faydalıdır.
* Sinirleri yatıştırır.
* Şeker hastalığın iyi gelir.
* Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
* Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
* Şalgam vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
* Vücuda dinçlik verir. Nekahat devresini kısaltır.
* Böbrek kumu ve taşının düşürülmesine yardımcı olur.
* Romatizma ve nikriste faydalıdır.
* Boğaz iltihaplarını giderir. Gripe karşı korunma sağlar.
* Afrodizyak özelliği vardır. Cinsel isteği ve gücü arttırır.
* idrar söktürür ve kabızlığı giderir.
* Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
* Sivilce, egzama, dolama, çıban gibi şikayetlerde faydalıdır.
* Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmektedir.
* Göğsü yumuşatır. Akciğerleri ve bronşları temizler, vücuda rahatlık verir.
* Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi,el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür.
* Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
Şalgamın içeriğinde A, B1, B2, B3 ve C Vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve sodyum gibi mineraller içerir.
Şalgamın bilinmeyen faydaları..
Reviewed by Yazar
on
Aralık 24, 2014
Puanla:
Güzel bir makale
YanıtlaSil