Gribe karşı en iyi kalkan probiyotik beslenme

Probiyotik beslenme kış aylarında gripten korunmada oldukça etkili. İşte gribe karşı etkili probiyotik smoothie tarifi...
İçeriğinde vitamin ve enzim bulunduran probiyotik bakterilerin ürettiği temel besinler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, zararlı mikroplardan vücudumuzu korumaya yardımcı olur. Mikroplara saldırarak onların büyümesini engellerken, grip, nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde olumlu sonuç almayı sağlar. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu düşünenler bu bakterileri içeren süzme peynir, yoğurt, kefir ve ayran tüketimini artırarak, kışa daha sağlıklı karşılayabilir.
Probiyotik ve prebiyotik beslenme hakkında önemli bilgiler veren Diyetisyen Emre Uzun, gribe karşı etkili probiyotik smoothie tarifi verdi.
Bakteri dendiğinde hep hastalık yapıcı ve vücuda zarar verici mikroorganizmalar akla gelir. Fakat bağırsağımızda yaşayan ve vücudumuza faydası bulunan yararlı bakteriler de bulunuyor. Prebiyotikler bağırsakların hareketlerini düzene sokan ve probiyotiklerin etkisini artıran sindirilmemiş, suda çözünebilen liflerdir. Bunlar da mikroorganizmaların çoğalmasını önlemekte etkilidir. Aynı zamanda kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırırlar. Prebiyotiklerin en iyi kaynakları soya fasulyesi, kuru baklagiller, enginar, soğan, sarımsak, muz, yulaf, pırasa, keten tohumu ve arpadır.
Probiyotik bakterilerin ve prebiyotiklerin bağışıklık sistemini güçlendirmek dışında da vücuda pek çok yararlı etkileri mevcuttur. Besinlerin bağırsaktaki sindirimlerini kolaylaştırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırırken, kanseri önleyici etkisi, yağ emilimini azaltması ve kan kolesterol seviyelerini düşürmesi de kalbe iyi geliyor.

Probiyotik yoğurt

Probiyotik yoğurtlara normal mayaya ek olarak probiyotik bakteriler ilave edilerek hazırlanıyor. İçerik olarak yüksek miktarda yararlı bakterileri içerse de, meyvelileri şeker ilaveli olduğundan dikkat edilmelidir. Kilo problemi olanların özellikle sade olan probiyotik yoğurtlara yönelmeleri gerekiyor.

Kefir

Yoğurttan daha besleyici olan Kafkas içeceği iyi bir koruyucudur. İçerdiği probiyotiklerle savunma sistemini artırır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Kefir, bol miktarda B vitamini, kalsiyum ve fosfor içerir. Ayrıca probiyotiklerle zararlı bakterilerin bağırsak duvarına yapışmasını engellemeye yardımcı olur.

Yoğurt

Ekşi bir süt ürünü olan yoğurt süte göre içeriği biraz daha zengindir. Laktoz intoleransı olan kişiler için iyi bir süt alternatifidir. Asit konsantrasyonu yüksek olduğu için zararlı bakteriler çoğalamaz. Yoğurt oluşumu sırasında probiyotik yükü artarak savunma sistemine yardımcı olurlar. Gribe karşı korunmak için her gün en az 1 kase yoğurt tüketilmelidir.

Probiyotik + prebiyotik karışımı içeren grip kalkanı smoothie

Malzemeler
1 çay bardağı kefir + 1 yemek kaşığı keten tohumu + 1 adet muz
Nasıl hazırlanır
Blendırdan geçirildikten sonra servise hazırdır.
1 su bardağı: 150 kkal'dir.

Gribe karşı en iyi kalkan probiyotik beslenme Gribe karşı en iyi kalkan probiyotik beslenme Reviewed by Yazar on Ocak 05, 2017 Puanla: 5

1 yorum:

  1. Propolis; Düzenli tüketildiğinde,vücuttaki tüm enfeksiyonel ve enflamasyonel (iltihabi) oluşumları yok eder,
    Vücudun direncini yükseltir,yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesini temin ederek Grip ve nezle olmamızı önler.
    PROPOLİSİN FAYDALARI
    En güçlü antibiyotik ten,100 misli güçlü antibiyotik etki içerdiği tesbit edilmiştir.
    Mantar ve zor öldürülen virüs ve bakteri çeşitlerini yokeder. Galangin ve Isopentyl Ferulate içeriği nedeniyle grip virüsünü yeniden üremesini
    engelleyerek baskılar.
    Solunum enfeksiyonlarında; faranjit, kronik bronşit, Grip,nezle, burun iltihabı hastalıklarında etkin çözümdür. Sentetik antibiyotiklerin
    öldüremediği E-coli,Herpes,İnfluenza,Hiv,HPV gibi virüs ve bakterileri öldürdüğü in vivo ve invitro laboratıvar araştırmalarıyla ıspatlanmıştır.
    Bağışıklık sistemi bozukluklarını düzeltir.İltihaplanmaların her türüne faydalarıdır,(Romatoid,Romatoid artrit, aseptik necrosis,
    iltihaplanmış yaralar.. vs.)
    Modern tıp ta enfeksiyonel ve enflamasyonel hastalıkların tedavisi yoktur.
    Fakat Propolis,ENFEKSİYONEL ve ENFLAMASYONEL, tüm hastalıklar için doğadaki en üstün,güvenilir,kalıcı tedavi sunan doğal bir arı ürünüdür.
    Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim ,Organik sertifikalı ürün temini ve
    kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499 nolu telefonlarımdan ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz.Saygılarımla, Kadir Onay

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.