Yanıklar İçin Mucizevi Bitki ALOVERA

Alovera yüzyıllardan beri faydaları bilinen ve yıllardır cilt hastalıklarında ve saçdökülerinde kullanılan bir bitkidir.Özellikle yanıklarda çok kullanılır.Yanıklarda bile acıyı alan bir bitkidir.Yanan bölgeye sürüldüğünde acıyı nasıl kestiği bilinen bir bitkidir.

Bu bitki yanıklar ve egzama gibi cilt hastalıklarının iyileştirilmesine yardımcı olur ve ayrıca ağrı ve şişlikleri azaltır.
Aloe Vera yanıklar, su kabarcıkları, soğuk donmaları, alerjik reaksiyonlar ve böcek ısırmalarına karşı faydalıdır. Ayrıca Aloe Veranın güzel ve rahatlatıcı bir kokusu vardır.
Alovera ürününü hamilelerin kullanmaması gereken bir üründür.Emziren ve yeni doğum yapmış olanların kullanmaması gerekiyor.
Aloe Vera anti-bakteriyel özelliğe sahiptir ve yaraların iyileşmesine, sindirimin iyileşmesine yardımcı olan kaslar için oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra Aloe Veranın daha birçok faydası vardır. Aloe Vera aynı zamanda saçkıran gibi mantar enfeksiyonlarının iyileşmesi için de oldukça faydalıdır. Aloe Vera’dan elde edilen meyve suları ülser ve sindirim hastalıkları bulunan hastalar için oldukça yararlıdır.
Aloe Vera’nın cilt bakımı üzerindeki iyileştirici etkisi ve faydalarına ilişkin araştırmalar hala devam etmektedir. Aloe Vera yetmişten fazla besin değeri içeren karmaşık bir bitki olduğu için bu bitkinin ilaç değeri kesin olarak belirli değildir. Aloe Veranın bazı belirli yan etkileri de olabilir; bununla birlikte, bitki vücutta kötü etkilere neden olmaz. Eğer böyle bir etki ile karşılaşırsanız veya Aleo Veraya karşı alerjik reaksiyonunuz varsa bu bitkinin kullanımını bir an önce bırakmanız gerekir.
Güzel bir cilt bakımı için Aloe Vera! Aloe Vera içeren ürünler yüksek yoğunlukta cilt için faydalı olan iyileştirici ajanlar içerir. Ayrıca Aloe Vera yüzdeki koyu noktaları ve pigmentasyonu da iyileştirir.
Kuru cilt probleminiz mi var? İşte sizin için bazı bilgiler. Aloe Vera ciltteki çatlakların tedavi edilmesinde yararlıdır ve kuru ciltler için faydalıdır. Aloe Vera yağını cildinizi parlak ve normal göstermek için kullanabilirsiniz. Aloe Vera, cilt dokusunun bileşimini ve gücünü geliştirmek için cilt hücrelerine oksijen sağlayarak cildi esnek tutan en iyi cilt nemlendiricisidir. Aloe Verayı kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra uzun süredir arzuladığınız parıldayan ve yumuşak cilde sahip olarak farkı siz de göreceksiniz.
Her Zaman Genç Görünün! Aloe Vera cildin yaşlanmasını engellemede faydalıdır.
Aloe Vera ölü deri hücrelerinin temizlenmesi için faydalıdır. Aloe Vera sağlıklı maddelerin etkili yayılmasına ve cilde işlemesine yardımcı olma kapasitesine sahiptir. Bu bitki yüzdeki pigmentasyonun yoğunluğunu azaltır ve koyu bölgelerin rengini açar. Aloe Vera kırışıklık karşıtı kremlerde, cilt kremlerinde, rujlarda, makyaj ürünleri ve yüz maskelerinde ve neredeyse tüm cilt bakım ürünlerinde kullanılır. 
Bu nedenle Aloe Vera sadece cildinizin güzel görünmesinde fayda sağlamaz aynı zamanda birçok cilt hastalıklarının tedavisinde de etkilidir.
Sadece cilt hastalıklaında degil..
 Kabızlık tedavisinde sarısabır toz haline getirilir, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık sorununa çözüm sağlaması da faydaları arasındadır.

 Saç dökülmesi sorunu için de farklı uygulamalarla tedavi amaçlı kullanılmaktadır.Sirke ile karıştırılıp saç diblerine sürülürse saç dökülmelerini azaltır.
Uçuklara sürülürse iyileşmesini hızlandırır.
   
Nemlendirici maske
İki yemek kaşığı aloe vera jelini, yarım çay kaşığı bitkisel gliserin, üç damla zeytinyağı ile birlikte bir salatalığın püresine karıştırın. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın.

Nemlendirici ve yatıştırıcı maskeler
Aloe yaprağından iki bitki keserek suyunu sıkın. Yarım çay kaşığı limon ve üç damla lavanta yağıyla karıştırıp, ıslak yüze uygulayın. Yüzünüzü maskeden önce sıcak suyla yıkayarak maskenin etkisini arttırabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla durulayın.

Akne için maske
Bu maske akneleri ve sivilcileri yok etmek için güzellik uzmanları tarafından da kullanılıyor.

Birkaç büyük aloe yaprağını yıkayın ve doğrayın. Su ile örtün ve ocağa koyun ve 15 dakika boyunca kaynatın. Kaynattığınız suya 4 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine uygulayın. Akne yoğunluğuna göre 5-10 dakika bekletebilirsiniz.

Aloe vera jelini sabah ve akşam cildinize direkt olarak uygularsanız cildinizin ihtiyacı olan her şeyi tek seferde vermiş olacaksınız. Kullanmaya başladıktan hemen sonra belirgin bir aydınlık ve tazelik hissi, sonra cildin elastikiyetinin canlandığını ve cilt sorunlarının sırasıyla kaybolduğunu gözlemleyeceksiniz.

Yağlı ciltler için en uygun doğal reçete de aloe veradır. İki yemek kaşığı aloe jeli, iki yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bir yumurta beyazıyla karıştırıp cildinize uygulayın. 15 dakika sonra yıkadığınızda yanaklarınızda hafif bir pembelik ve inanılmaz bir canlılık olacak. Bu maskeyi haftada iki kez tekrarlayarak yağlı cildtten sonsuza dek kurtulabilirsiniz.
Yanıklar İçin Mucizevi Bitki ALOVERA Yanıklar İçin Mucizevi Bitki ALOVERA Reviewed by Unknown on Nisan 11, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.