Lavanta ve lavanta çayının faydaları nelerdir?


LAVANTANIN FAYDALARI
Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir.
Yatıştırıcı ve uyarıcıdır.
Lavanta çiçeği yağı kapalı göze kompres yapılırsa gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir.
İdrar ve gaz söktürür.
Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır.
Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür.
Ateşli hastalara iyi gelir.
Özellikle Karaciğere çok faydalı olan Lavanta, karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bu özelliği ile karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda faydası görülür.

Lanavta Kürü ile doğal güzelliğe kavuşun
Lavanta kürünün etkisi yaşınız ne kadar genç ise o kadar çabuk farkedilir. Eğer orta yaşın üstünde iseniz, lavanta kürünün etkisini en geç 15 günde belirgin olarak gözlemlersiniz. Sonuç olarak, yaşınız kaç olursa olsun, cildinizi lekelerden ve sivilcelerden arındırmak ve doğal güzelliğinize ulaşmak için lavanta kürü mükemmel bir çözümdür.
Lavanta kürünü uyguladıktan sonra krem ve fondöten uygulama ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.
Lavanta Kürüne Ek olarak Faydalı Beslenme Tavsiyeleri
Lavanta kürünün başarısını arttırmak için beslenmenizde şu tavsiyelere uymanızda fayda vardır, ama bu tavsiyeleri uygulamanız şart değildir. Aşağıdaki tavsiyelere uyarsanız kürün etkisi artacak, uymazsanız da kür etkisini gösterecektir.
Çilek lapası: Kaşık ya da ezilmiş bir porsiyon çilek, fazlaca bekletilmeden her öğle yemeğinden yarım saat önce yenilir. Çilek lapası karaciğer yetmezliğine karşı önemli bir takviyedir.  Çileklerin hormonsuz olmasına dikkat ediniz.
Haşlanmış enginar: Karaciğerin sağlıklı ve düzenli çalışması için enginar da çok faydalıdır. Haftada iki-üç sefer bir porsiyon, dilimlenerek az suda haşlanmış enginar  tüketebilirsiniz. İçine porsiyon başı 1 yemek kaşığından fazla sıvı yağ katmayın ve tuz kullanmayın. Pişirdikten sonra artakalan haşlama suyunu da için.
Taze kayısı: Taze kayısı da karaciğerin dostudur. Bu tavsiyelere uyulursa karaciğer daha rahat çalışacaktır.
LAVANTA KÜRÜ YAPILIŞI:
Bir tutam yani 4-5 gram lavanta, bir buçuk su bardağı kadar (300 ml) suyun içinde 15 dakika demlenir. Demleme için orta boy cezve kullanabilirsiniz. Dikkat: 15 dakikadan daha fazla demlemeyin. Demleme esnasında ocağın altını çok kısık tutarak suyun sıcaklığını kaynama nokasında sabit tutmalısınız. Çok usulca kaynamalıdır, fokur fokur kaynatmayınız.
15 dakikadan sonra hemen, yani ılımasını beklemeden süzülmesi gerekmektedir. Süzdükten sonra içmek içinlavanta kürünün ılımasını bekleyin.
15 gün boyunca aksatmadan her gün, akşam yemeğinden en az iki saat sonra lavanta küründen bir çay bardağı dolusu içilir.
Lavanta kürü her içileceğin zaman taze olarak hazırlanmalıdır. Kolaylık olur diyerek buzdolabında saklamayınız.  Dünden kalan lavanta suyunu kullanmayınız. Kürün içine kesinlikle şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmeyiniz.
İlk başlangıçta kür 15 gün uygulanır. Onbeş günlük ilk kürün bitiminden sonra haftada 3-4 defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı lavanta kürü içilmeye devam edilebilir. Karaciğer metabolizmanız sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra lavanta kürünü sonlandırınız.
Kür 2: Saç dökülmesine karşı
Bir tutam lavantayı (yaklaşık 4-5 gram veya tepeleme 1 yemek kaşığı) 500-750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz  ve ılıkken süzünüz.
Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli  ve çok yağlanmış ise önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.
Saç dökülmesine karşı
Saç dökülmesine karşı oldukça etkilidir. Kırk yaşlarımda başlayan saç dökülmemi lavanta kürü sayesinde önledim. Lavanta kürünü uygulayıp başarılı sonuç almış çok sayıda insan tanıdım.
Karaciğer yağlanmasına karşı
Karaciğer yağlanmasına (hepatosteatoz) karşı mükemmel bir destekleyicidir. Lavanta kürü, kemoterapiye bağlı gelişen karaciğer enzimlerinin (transaminazlar > ALT, AST) yükselmesi durumunda kısa zamanda kontrol altına alınarak normal seviyelerine inmelerini sağlar. Karaciğer yağlanmasına bağlı olarak yükselen karaciğer enzim değerlerinin düşürülmesinde, lavanta kürüne paralel olarak uygulanacak maydanoz-limon kürü muhteşem bir destek oluşturmaktadır.


Lavanta Yağı FaydalarıRahatlatıcı etkisiyle ün salmış lavanta yağı, depresyon ve strese birebirdir. Lavanta çiçeğinden yapılan şifalı bir yağdır. Lavanta yağı, özellikle masaj ve duş sonrası kişisel bakımda psikolojik rahatlamaya yönelik tercih edilir. Lavanta yağı faydalarından bir diğeri de adale tutulmaları. Lavanta yağı, adale tutulmaları, kas ağrıları gibi rahatsızlıklarda, ağrıyan bölgeye yoğun masaj yaparak uygulandığında kısa sürede sonuç gösterir.

Lavanta yağının tedavilerde kullanımı:
  • Lavanta yağı adale kasılmasının yaşandığı bölgeye masaj yaparak uygulanır. Yağ emilince üzerine ılık bir havlu koyulur. Havlu soğudukça başka bir ılık havluyla değiştirilir.
  • Lavanta yağı ayrıca baş ağrısı ve romatizmaya da birebirdir.
  • Sıcak suya bir kaç damla damlattığınız lavanta yağını yatağınızın yakınlarına koyduğunuzda, uykusuzluğunuza da çare olacaktır.

Lavanta yağının cilde faydaları:
  • Egzama, dermatit gibi cilt hastalıklarına iyi gelen lavanta yağı da dermatologlar tarafından da önerilir.
  • Doğal bakım ürünü olan lavanta yağı çatlayan dudaklara da iyi gelir. Çatlayan dudaklarınıza lavanta yağını sürerek, hem ışıldayan hem de dolgun görünümlü dudaklara kavuşabilirsiniz.
  • Akne derdinize de birebir gelecek lavanta yağını şiddetle tavsiye ediyorum. Aman dikkat, yapı öyle direkt yüzünüze sürmeyin. Bu ciltteki yağlanmayı ve dolayısıyla aknelerinizi artıracaktır. Onun yerine ılık suya birkaç damla damlattığını suyu, tonik olarak kullanabilirsiniz.
  • Siğil ve uçuk tedavisinde de lavanta yağı kullanılabilir. Bir hafta içinde sonuç verir
Lavanta ve lavanta çayının faydaları nelerdir? Lavanta ve lavanta çayının faydaları nelerdir? Reviewed by Yazar on Mayıs 27, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.