Menengiç kahvesini faydaları nelerdir?






Menengiçin faydaları arasında iltihap giderici etkisinden söz etmek gerekmektedir. Menengiçin faydaları arasında yer alan iltihap giderici etkisinden faydalanmak için, menengiçin tohumlarının yenmesi önerilmektedir. Menengiçin faydaları arasında mide rahatsızlıklarının giderilmesinden söz etmekle birlikte, mide rahatsızlıklarını gidermek için bıttım sakızının çiğnenmesi gerektiği belirtilmektedir.
Menengiç Sakızı
Menengiç sakızının faydaları arasında, kuvvet verici etkisi ile birlikte idrar söktürücü özelliklerinden söz etmek gerekirken, bununla birlikte, menengiç sakızının solunum yolları ile idrar yolları antiseptiği olarak da kullanılabileceğinin belirtilmesi gerekmektedir. Menengiç sakızı kahve olarak da kullanılmaktadır. Menengiçin faydaları arasında yaraları iyileştiren etkisinden de söz etmek gerekmektedir. Bunun için menengiçin köklerinin kaynatılması, ilk suyun atılması; ikinci sefer kaynatıldıktan sonra, yara iyileştirici olarak bu suyun kullanılması gerekmektedir.
Menengiçin faydaları arasında kuvvet verici özelliğinden söz etmek gerekir; menengiçin faydalarından kuvvet veren etkisi için yararlanmak isteyenlerin, olgun menengiç meyvesini; ya da çiçek domurlarını yemeleri, veya yemeklerinde kullanmaları gerekmektedir. Menengiçin faydaları arasında nezle, idrar yolu rahatsızlıkları; ve sızıların giderilmesinden söz etmek gerekmektedir. Menengiçin faydaları arasında yer alan bu etkiden yararlanmak için menengiç meyvesinin yağlarının tüketilmesi gerekmektedir.
Bıttım sakızının faydaları arasında mide rahatsızlıklarının giderilmesinden söz etmek gerekirken, bıttım sabununun faydaları arasında da, saç kepeklenmesinin giderilmesinden söz etmek gerekmektedir. Bıttım, menengiçin meyvelerinden elde edilmektedir. Menengiçin faydalarından bir diğeri de kalp rahatsızlıklarının ve sancılarının giderilmesidir. Bunun için dövülmüş olan menengiç sakızının çiğnenmesi gerekmektedir.
Menengiçin faydalarından bir başkasının ise, arı sokmalarındaki acıyı azaltması olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu etki için, çitlenbik yaprağının kaynatılarak suyunun kullanılması gerekmektedir. Menengiçin faydaları arasında grip, ve soğuk algınlığı tedavisinden de söz edilmektedir, bunun için menengiçin çiçek, ve köklerinden yararlanmak gerekmektedir.

Menengiç kahvesinin saglık açısından yararları
* Öksürüğü keser.
* Balgam söktürür.
* Nefes açıcıdır.
* Nefes darlığına iyi gelir.
* Antiseptik özelligi vardır.
* Göğsü yumuşatır.
* Solunum yollarına faydası vardır.
* Ayak terlemelerini önler.
* Yaraları tedavi eder.
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
* Ses tellerine iyi gelir.
* Mide ağrılarını dindirir.
* Kalp yetmezliği riskini azaltır.
* Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
*Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye
kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.


"Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir.
Menengiç Sabunun Faydaları : Nasırları zayıflatır, Doğum lekelerini kaybeder, Hamilelik çatlaklarında etkilidir, Cildi besler ve gençleştirir.
Menengiç kahvesini faydaları nelerdir? Menengiç kahvesini faydaları nelerdir? Reviewed by Yazar on Mayıs 28, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.