Limonun inanılmaz 15 faydası

Limon C vitamini bakından en zengin meyveler arasındadır.Faydası saymakla bitmeyen limonun,inanılmaz 15 faydasından bahsedeceğiz..Hem sağlık açısından hem pratiklik açısından işte limonun faydaları...
Kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağacın meyvesi olan limon, sadece tat verici özelliğe sahip değil; bizler için şaşıracağınız pek çok yararı var.
Limon, yemeklerimizin lezzet katıcısı ve muhteşem aroması ile görünüşüyle bile, ağzımızı sulandıran bir meyvedir. ,
 

Limonun yararları

Limon denilince ilk aklınıza gelen salatalara, çorbalara ve pek çok yemeğe sıktığımız suyu olsa da, limonun kabuğunun rendesinin bile kullanım alanı ve faydası var.
 

 Solunum problemleri

Ilık limonlu bir bardak su, size daha rahat bir nefes ve balgam azaltıcı olduğundan rahatlama verir. Bu karışımı daha etkili hale getirmek için, bir kaşık bal ekleyin. Limonlu ballı ılık su ise, boğaz ağrısı ve diğer solunum sorunlarına iyi gelir.

Kan

Abur cubur yemek, yapay tatlandırıcılı gıdalar yemek, kanınızda toksinlerin birikmesine neden olur. Bu toksinleri dışarı atmak ve kanı temizlemek için her gün limonlu su için

Dişler

Dişleri beyazlatmak için karbonat ile limon suyunu karıştırarak fırçalamak iyi bir çözümdür. Karbonat lekeleri temizlerken, limon suyu bir ağartma etkisi yaratacaktır

Nefes

Limon suyu sitrik asit içeriği ile bakterileri ve ağzınızdaki mikropları öldürür. Taze bir nefes için, ağzınızı limon suyu ile çalkalayın.

Tırnaklar

Tırnaklarınızı aydınlatmak ve beyazlatmak için, ellerinizi 10 dakika boyunca limon suyunda bekletin. Ayrıca tırnakları limonla ovmak da benzer bir etki yaratır.

Hazımsızlık

Ilık limonlu su vücudunuzdan toksinleri atarken, aynı zamanda sindirim sisteminizi de temizler. Bu nedenle hazımsızlık ve kabızlık gibi yaygın sindirim sorunlarında limonlu su içirin.

Anti-aging

Limon suyu antioksidan bir meyvedir ve kalorisizdir. Bu nedenle cilt hasarları ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin üretimini azaltmaya destek olur.

Yüzü temizlemek

Limon suyunu biraz suyla karıştırın ve yüzünüzü bu karışımla temizleyin. Sadece yüzünüzü temizlemekle kalmaz, ölü deriyi de temizler. Sivilce ve siyah noktaları iyileştirmek için, doğrudan limon suyu da damlatabilirsiniz.

Dirsekler

Kurumuş ve pul pul görünen dirsekler için çözüm yine limonda saklıdır. Limonla dirseklere peeling uygulayabilirsiniz

Kepek

Limon suyu kepekten kurtulmak için de kullanılabilir. Limon suyuyla saç derisine masaj yapın ve saçınızı durulayın. Bir hafta düzenli olarak yaparsanız, kepekten kurtulursunuz

Taze görünmesi için
Elma, armut gibi meyveleri kestikten sonra kararmaması için, üstlerine biraz limon sıkmanız yeterli olacaktır.
Çöp kokusu
  Çöpünüzün kötü kokmasını engellemek istiyorsanız, çöp torbanızın içine birkaç limon dilimi ve kabuğu atın.
Mikrodalgayı temizleyin
  4 yemek kaşığı limon suyunu bir fincan suyla mikrodalgada kaynatın. Mikrodalga fırını bununla temizleyin. En ucuz ve kolay yollu temizlik ve sterilazyon sağlar.
Ter lekeleri
Limon suyu, kıyafetlerdeki ter lekelerini çıkartmak için en ideal çözümdür. Limon suyuyla lekeleri fırçalayın ve ardından yıkayın.
Beyazlatmak
  Limon suyu ve karbonhidratı karıştırarak narin kıyafetlerin beyazlatılması işleminde kullanabilirsiniz. Narin giysilerinizi yıkamadan önce bir saat bu suda bekletin.
Limonata
  Son olarak bu sıcak havalarda en iyi ferahlatıcı olarak içebileceğiniz bir limonata tarifi de verelim istedik.. 8 limon, 2 su bardağı şeker, 1-2 bardak soğuk su ve buzu hazırlayın..Limon kabuklarını rendeleyin ve üzerine şeker ilave edin. Rendelediğiniz limonların suyunu da sıkın ve üstüne ekleyin. İyice karıştırın ve birkaç saat bekletin. Sonra karışımı süzgeçten geçirin ve su ilave edin. Dilerseniz içine nane yaprakları ve meyve parçalarıyla birlikte buz ilave edin. Afiyet olsun…
Limonun inanılmaz 15 faydası Limonun inanılmaz 15 faydası Reviewed by Unknown on Aralık 10, 2014 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.