Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz.













Cildimizde ve özellikle yüzde oluşan siyah noktalara karşı bitkisel ve doğal bir çözüm kürü arayanlar için sizlere yapımı ve uygulanışı oldukça basit ama son derece etkili bir doğal tedavi kürü olanağı sağlayan yoğurt, limon suyu, bal karışımı doğal maske kürünü paylaşacağız. Siyah noktalara kesin çözüm olabilen bu yüz maskesi 1 ay boyunca akşamları yatmadan 1 saat öncesinden yüze uygulanmalı ve sonrasında yatağa girmeden evvel yüzler yıkanmalıdır.
Gerekli Malzemeler:
1/4 kase ev yapımı doğal yoğurt
1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı süzme bal

Bu üç doğal malzemeyi yüzümüze sürdükten sonra ortalama 30-45 dk arası bekletiyor ve yüzümüzü daha sonra duruluyoruz. En az haftada 2-3, ortalama ise her gün yapılması durumunda yüzdeki siyah nokta ve sivilceler için doğal tedavi imkanı sağladığı biliniyor. Genelde 1 aylık uygulama sonrasında yüzdeki siyah noktalar temizlenmeye başlıyor ve cilt gözenekleri açılarak daha rahat nefes alabiliyor. Gözenekler bir kez açıldı mı artık yüzde,  burunda, yanak üstünde, alında ve yüzün diğer bölgelerinde görülen siyah noktalar artık kolay görünmemeye başlıyor. Aşırı miktarda siyah nokta üreten cilde sahip kişilerde ortalama birkaç ay siyah noktalar için yoğurt maskesi kürünü uygulamalarını tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde siyah noktalara bitkisel çözüm sunan aşağıda saydığımız alternatif cilt maskelerini de uygulamanızı öneriyoruz.



Kaseye koyduğunuz yoğurt ile limon suyunu karıştırarak gözlerinize gelmeyecek şekilde yüzünüze sürün ve 10-15 dakika arası bekleyin. Ardından sıcak su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayarak cildinizi taze tutabilirsiniz. Bu karışımda ki limon, cildi temizler, sivilceleri kurutur. Yoğurt ise cildi besler, yağ miktarını dengede tutar.
Siyah noktalardan kurtulmanın en güzel yolu uzman bir hekime gözükmek olacaktır. Ardından vereceği ilaçları ve önerile düzenli bir şekilde uygulayarak siyah noktasız bir cilde sahip olabilirsiniz. Yapabileceğiniz en iyi yöntem ise sabah akşam yüzünüzü sadece su ile yıkamak olacak, sabun vb. ürünler kullanmanıza gerek yok. Cildinize bilmeden yapacağınız en büyük kötülük ise siyah noktaları kendi başınıza temizlemek daha doğrusu sıkmak olacaktır. Eğer siyah noktaları kendiniz sıkmaya kalkarsanız kılcal damarlara zarar vermiş oluyorsunuz. En mantıklısı uzman kişiye görünmek olacaktır.
Siyah noktaları genel olarak çok gözenekli ve iyi temizlenip, bakımı yapılmayan cilt tipinde görülüyor. Siyah noktaları yok etmek adına etkili bir diğer yöntem olan bantları kullanabilirsiniz.

1- Birer tutam kırlangıç otu, ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

2- Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konulup yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

3- Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ve iki damla asilbent tentürü katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.


Cildimizdeki istenmeyen misafirlerden biri de siyah noktalar. Daha temiz bir cilt için evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz limon suyu ve yoğurtla hazırlanan maskeyle, sivilce ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
Bir kâse yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın. Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler,Siyah noktalara elma sirkesi… Yoğurt ise cildi besler,Siyah noktalara elma sirkesi…
SİYAH noktaları elma sirkesi ile yok edebilirsiniz. Su ile karıştırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, akneye yol açan mikropları öldürecektir nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.
Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz. Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz. Reviewed by Yazar on Mart 04, 2013 Puanla: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.