Kemik erimesine karşı neler yapmalı?










- Kemik sağlığı ve kemik yapımında en önemli mineral olan kalsiyumun yeterince alınabilmesi
- Kalsiyum ve kemik metabolizması için en önemli vitamin olan D vitamininin yeterince alınabilmesi
- D vitamini sentezlenebilmesi  için yeterince güneş ışığına maruz kalmak
- Egzersiz, spor ve hareketli yaşam tarzına önem vermek
- Sigara, alkol gibi kemik erimesini arttıran zararlı maddelerden uzak durmak
- Gerekirse kemik yapımını arttıran ve kemik yıkımını azaltan ilaçları kullanmak.


Biberiye bitkisi kemik erimesine iyi gelir. Biberiye bitkisinin çiçeklerini ve yapraklarını klorsuz suda kaynatarak, bu karışımın ardından bal ile tatlandırarak günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
Şaryetin bitkisinin yapraklarını ve çiçeklerini ada çayı ile karıştırdıktan sonra demleyiniz. Daha sonra süzülen bu karışımı her gün aç karına bir fincan tüketin.
Lahana suyunun zayıflatıcı etkilerinden bahsetmiştik. Lahana kemik erimesine karşı en iyi besin değerleri arasında yer alıyor. Lahananın suyunu şerbetçi otu ve lavanta çiçeği ile kaynattıktan sonra elde ettiğimizi posa ile dövülmüş olan biberiye ile macun haline getirin, ve uyumadan önce bir tatlı kaşığı tüketiniz.
Kemik erimesine karşı iyi gelen şifalı bitkiler; Biberiye, lahana, şaryetin bitkisi ve kalsiyum oranı yüksek besinler tüketmenizi öneriyoruz.

*Maydanoz; flor ve bor minerali bakımından çok zengin bir bitkidir ve bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Yaklaşık 90 gram kuru maydanoz 3mg bor ihtiva eder. Bu miktar birçok insanın almak isteyeceğinden fazladır.
*Karabiber dört değişik anti-osteoporoz bileşik içermektedir. Eğer karabiberi seviyorsanız yemeklerinize bolca serpmeniz tavsiye edilir.
*Fasulyeler yüksek oranda protein içeren besin kaynaklarıdır. Ancak idrarla yüksek oranlarda kalsiyum atılmasına neden olmazlar. Buna ek olarak soya fasulyesi ve diğer fasulye türleri, bitkisel bir östrojen olan genistein içerirler. Bu madde de kemiklere çok faydalıdır.
Kemik erimesine karşı neler yapmalı? Kemik erimesine karşı neler yapmalı? Reviewed by Yazar on Mart 04, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.