Boyun sarkmasını önlemek için doğal yollar



Boyun her daim vücudun ortasında ve dik olarak tutulmalıdır. Boynu eğmek yatay çizgilerin çıkmasına ve sarkmasına eden olur. Dik tuttuğunuz taktirde bu sorunların önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca gece yatarken kullanılan yastık ve uyuma şeklide boyun sarkmalarını tetikleyebilir. Uyurken sırt üstü yatmaya ve yumuşak yastık kılıfları kullanmaya özen gösterin
Güneş ışınları da boyun bölgesinde deformasyona neden olur. Dışarı çıkarken güneş koruyucu krem kullanmalısınız.

Boyun sarkmasına maske
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 tatlı kaşığı buğday filizi yağı
1 yumurta akı

Hazırlanışı ve uygulanışı:
Zeytinyağı ve buğday filizi yağı karıştırılır ve ardından yumurta akı ilave edilir. Hazırlanan maske boyun ve dekolteye sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır ve maden suyu ile kompres yapılır. Bu bakım hafta da bir gün uygulanabilir.

İhmal edildiği taktirde, yoğunlaşan yaşlanma izlerini hemen yansıtır. Boyun güzelliği bir cilde bağlı olduğu kadar, uygulanan bakıma da bağlıdır. İşte bu uygulamalardan bazıları:
-Bakış açınız, boynunuzu düzgün tutmanıza yardımcı olabilir. Mümkün olan en geniş alanı görecek ve vücutla dik açı oluşturacak şekilde bakın.
-Boynunuzu omuzlarınız arasına gömmekten veya çenenizin altına sıkıştırmaktan kaçının. Bu hareketlerin cezası, erken kırışık oluşumudur.
-Boynunuzu uyurken de düz tutabilmek için, alçak bir yastık kullanmak en iyisidir.
-Yüzünüzle beraber boynunuzu da nemlendirmeniz ve beslemeniz gerektiğini unutmayın. Hatta, boynunuza daha fazla özen göstermelisiniz. Bu bölge, terleme ile kolayca tahriş olur.
-Gün boyunca, boynunuzu ileri doğru uzatıp germek ve başınızı soldan sağa ve sağdan sola döndürmek gibi basit egzersizler yapın.
-Esnek ve gergin bir boyuna kavuşmak için yapabileceğiniz spor ise yüzme.
-Boyun deriniz sarkmaya ya da bu kısımda çizgiler belirmeye başlamışsa, fularla gizlemenize gerek yok. Özel bir bakım uygulayın yeter.
-Temizleme sütü ya da nötr sabun yardımı ile temizleyin.
-Sofra tuzu ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız bir karışımla peeling uygulayın
-Besleyici ve güçlendirici bir maske uygulayın.
-15 dakika sonra, cildi temizleyin ve fazla hırpalamadan, nazik hareketlerle masaj yapın. Aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağı doğru parmaklarınızla hafif hafif vurun ve işaret parmaklarınızı sırayla çene altına kaydırın.
Boyun sarkmasını önlemek için doğal yollar Boyun sarkmasını önlemek için doğal yollar Reviewed by Yazar on Mart 26, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.