Diş çarpıklığı neden olur

Diş hekimlerine başvuranların büyük bir çoğunluğu diş çarpıklığı sorunundan yakınan ve tedavi arayan kişilerdir. Peki diş çarpıklığı neden olur? Diş çarpıklığına yol açan faktörler nelerdir? İşte yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde diş hekimlerinden elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda diş çarpıklığının sebepleri.
Diş çarpıklığı neden olur? Diş çarpıklığı probleminin husule gelmesinde mütenevvi faktörler rol oynamaktadır. Özellikle de kişilerin bebeklik döneminde ebeveynlerin bir takım yanlış davranışları bu sorunun görülmesine önemli bir sebeptir. Bunun yanı sıra bebeklik döneminde kazanılan bir takım alışkanlıkların sürdürülmesi de, çarpık diş nedenleri arasındadır.
Çarpık diş sebeplerini maddeler halinde verecek olursak, işte diş çarpıklığı nedenleri;
Beslenme bozuklukları Ağızdan nefes alma parmak emme alışkanlığı Yalancı meme kullanımı Sürekli aynı pozisyonda yatış şekli Diş sıkma, tırnak yeme, kalem ısırma, dudak ısırma gibi kötü alışkanlıklar Süt dişlerinin erken kaybı Diş eti problemlerine bağlı diş düzensizlikleri Diş kaybına bağlı olarak meydana gelen düzensizlikler 20 yaş dişlerinin öndeki dişleri sıkıştırmasına bağlı düzensizlikler Genetik olarak yatkınlık Hormonal düzensizlikler, sistemik hastalıklar
Diş çarpıklığı neden olur Diş çarpıklığı neden olur Reviewed by Yazar on Ocak 29, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.