ALIÇ ÇAYI VE ALIÇIN FAYDALARI

 

ALIÇIN FAYDALARI

Alıç çok güçlü bir antioksioksidandır. Birçok yönden sağlığa olumlu etkileri olan alıç doğal bir antioksidan olduğu için, serbest radikaller ile mücadele eder, hücre zarını yeniler, DNA’nın yapısını yeniler. Alıç, kalp hastalıklarına karşı mücadele eder, arter sağlığını korur, yüksek tansiyonu ve kandaki kolestrolü kontrol altına alır. Solunum ve dolaşım sistemini korur, ciltte oluşan yanık, çıban, iltihap ve yaraları tedavi eder. Kanser riskini azaltan alıç, kan damarlarını onarır ve kanın akışını düzenler. Göğüs ağrılarını dindiren alıç, bağışıklık sistemini güçlendirir, korku, endişe ve stres ile mücadele eder, insomnia ile mücadele eder, sindirim sistemini korur, enerji sağlar ve karaciğer sağlığını korur. Alıç, iyi bir kalori yakıcıdır ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sıcak basmalarını dindiren alıç, iyi bir antioksidan kaynağıdır ve enfeksiyonların, özellikle bağırsak enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur.










ALIÇ ÇAYININ FAYDALARI
  • Kalp krizi riskini azaltır
  • Kan dolaşımını düzenler
  • Göğüs ağrısına iyi gelir (Anjin)
  • Yüksek tansiyonu düşürür
  • Damarlarda plak oluşumunu engeller
  • Baş ağrısına iyi gelir
  • Sakinleştirici etkisi vardır
  • Kas spazmlarına iyi gelir.  



Alıç çayının yan etkileri mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, kaşıntı, çarpıntı gibi bazı yan etkiler görülebilir. Gebelik ve emzirme döneminde alıç çayı tüketilmesi önerilmemektedir. Alıç bitkisi kan inceltici ilaçlarla, yüksek tansiyon ilaçlarıyla etkileşime geçerek bu ilaçların etkisini istenmeyen boyutlara taşıyabilir. Bu nedenle düzenli olarak ilaç kullananlar alıç çayı içmeye başlamadan önce doktora danışmalıdır.
ALIÇ ÇAYI VE ALIÇIN FAYDALARI ALIÇ ÇAYI VE ALIÇIN FAYDALARI Reviewed by Yazar on Ekim 08, 2017 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.