İltihaplı kas ve eklem ağrılarına, kireçlenmeye ve romatizmaya karşı beslenme tavsiyeleri...
Genellikle orta yaşın üstündeki insanlarda özellikle de kadınlarda romatizmal ağrılar ve iltihabi eklem sorunları görülmeye başlamaktadır. Bunları önlemek için beslenmeye dikkat etmek kaçınılmazdır.
Orta yaştan itibaren bazı insanlarda görülen kalçalarında, diz kapaklarında meydana gelen ağrılara kuşburnu çayı çok faydalıdır. Özellikle kadınlarda meydana gelen diz kapaklarında sıvı kaybı sonucu oluşan diz kilitlenmelerinde, diz ve baldır ağrılarında başarılı sonuçlar vermektedir.
Eklem ağrılarına karşı kuşburnu çayı
1,5 su bardağı temiz ve ılık suyun içine havanda kırdığınız bir miktar kuşburnunu atın ve 12 saat kadar bir kap içinde bekletin. (Kap alüminyum ya da bakır olmamalı) 12 saat sonunda iyice karıştırarak ve ezerek kuşburnu içeriğinin suya karışmasını sağlayın. Daha sonra süzüp, içerisine hiçbir şey katmadan -şeker dahil- her üç günde bir için. Eklem ve romatizma ağrılarında ve iltihaplarında kuşburnu içeriğindeki yoğun C vitamini ve diğer bileşimler ağrıların azaltılmasında ve özellikle iltihaplara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.
100 gram kuşburnunda yaklaşık 150 mg kadar askorbik asit (C vitamini) bulunmaktadır. Bu ise yaklaşık olarak 3 adet (yaklaşık 1 kg) portakaldaki C vitaminine eşdeğerdir.
Romatizmal ağrılar ve kireçlenmeye karşı yumurta kabuğu zarı
Amerika'da yapılan bilimsel bir çalışmada tesadüf eseri yumurta kabuğu zarının kıkırdaktaki sancıya ve tutukluğa karşı çok iyi geldiği ortaya çıktı. Başta Amerika ve Almanya'da toplam dört bilimsel çalışmanın ardından yumurta kabuğu zarındaki farklı protein polimerlerinin bazı bel ve diz ağrılarını 7 -10 gün arasında % 40 oranında azalttığı saptandı.
En son 2014'te Almanya'da yapılan çalışmada ise yumurta kabuğu zarından elde edilen preparatların vücuttaki romatizma ağrılarına ve kireçlenmeye karşı hem tedavi edici hem de ağrıyı giderici etkisi olduğu saptandı.
Romatizma ağrıları ve diğer eklem sorunları için günde 1 ya da 2 tane yumurta kabuğu zarı tüketilebilmektedir. Tabii tüketmeden önce, alerji gibi faktörlerin gözden geçirilmesi şart. Tavsiyemiz, yumurtanın beyazını zarıyla birlikte tüketmenizdir.
Kas ve eklem iltihaplanmasına karşı zerdeçal
Zerdeçal; kas ve eklem iltihaplanması için önerilen başlıca şifalı baharatlardan biridir. İçerdiği etken madde olan kurkumin sayesinde kanı inceltmekte ve iltihap miktarını azaltmaktadır. Yemeklere ya da çorbalara yarım çay kaşığından az olmak şartıyla zerdeçal eklenmeli. Günde bir çay kaşığını aşmamanız önerilir.
İltihabi romatizmalara karşı kuru dut
İltihabi romatizmalarda kandaki iltihap miktarını azaltmak için beslenme desteği olarak kuru dut yenmesi tavsiye edilmektedir. Ancak şeker hastalarına kuru dut önerilmemektedir. Şeker sorununuz yoksa beyaz kuru dut yiyebilir veya beyaz kuru dut şerbeti içebilirsiniz.
Bunların dışında tavuk kemiği iliği (doğal tavuk tercihimizdir), sığır iliği ve kıkırdağı çorbası, karides gibi deniz ürünleri, diğer balık etleri ve özellikle kıkırdaklı bölümleri tüketmenizde fayda olabilir.
Ayrıca, beyaz un ürünleri ve beyaz şeker ürünlerinden uzak durmanızda, kimyasal katkılı hazır besinleri tüketmemenizde fayda vardır. Sigara kullanımı ve gizli şeker gibi sorunlar bu riski oldukça artırmaktadır. Ağır egzersizlerin de çok tehlikeli olduğu unutulmamalıdır. Sigara kullanımını azaltarak hafif egzersizler ile kilo vermeniz oldukça önemlidirr.
Bu tavsiyeleri uyguladığınız takdirde romatizmal ağrılarla ilgili sorunlarınızın hafiflediğini fark edeceksiniz...
Kas ve eklem ağrılarını azaltan besinler nelerdir
Reviewed by Yazar
on
Kasım 08, 2016
Puanla:
Hiç yorum yok: