Bağışıklığınızı güçlendirmek için NAR tüketin

C vitamini deposu olan nar, kış aylarında bağışıklık sistemini destekliyor. İşte narın diğer faydaları...

Bilinen en eski meyve türlerinden olan ve şifa amaçlı kullanılan nar; çiçeği, çekirdeği, suyu ve kabukları ile şifalı bitki olarak bilinmektedir. Rengi, tanelerinin narin yapısı ve ayıklamadaki zahmeti ama çabucak yenmesindeki tatlılığı ile bildiğimiz nardan sağlığınız açısından faydalanmak için mevsiminde tüketin.
Diyetisyen & Yaşam Koçu Yeşim Özden, narın faydalarını sıraladı.

Narın faydaları

- Çekirdekleri iyi çiğnenerek tüketildiğinde sindirimi ve hazmı kolay bir meyvedir. Bir ilaç gibi etki göstererek mide koruyucu ve kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.
- Kan sulandırıcı etkisi ile dolaşımı düzenler ve damar yapısını güçlendirerek tansiyonu da düşürmeye yardımcı olur.
- İçeriğindeki C vitamini özellikle soğuk günlerde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekler.
- Bilimsel çalışmalarca kanıtlanmış yüksek antioksidan içeriği kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Nar suyundaki antioksidan miktarı yeşil çaya göre 5 kat, kırmızı şaraba göre 3 kat daha fazladır.
- Nar suyu cilt kanseri ve prostat kanserine karşı tüketilmesi gereken bir besindir.
- Bağırsak parazitlerine karşı etkisi en eski keşfedilmiş özelliği olup özellikle kabuğunun bu etkiyi gösterdiği bilinmektedir.
Porsiyon ölçüsü; orta büyüklükte bir narın yarısı yaklaşık 75 gr'dır ve 60 kcal'dir.
Taze meyveyi mevsiminde tüketin.

 

Bağışıklığınızı güçlendirmek için NAR tüketin Bağışıklığınızı güçlendirmek için NAR tüketin Reviewed by Yazar on Ekim 25, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.