Altınbaşak bitkisinin faydaları?




Altınbaşak Otu neye iyi gelir Kuvvetli bir idrar söktürücü olan Altınbaşak otu idrar yolu enfeksiyonlarında ve idrar yollarındaki taşları düşürmekte faydalıdır. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Romatizma, varis ve eklem iltihaplarına karşı etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını giderir, bulantıyı önler. Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.

*Antiseptik özelliğe sahiptir,
*İdrar ve gaz söktürücüdür,
*Kanama yapan bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
*Vücut sıvılarının dışarı atılmasını sağlar,
*Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir,
*İdrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir,
*İdrar yolundaki taşları düşürmeye yardımcı olur,
*Varis ve eklem iltihaplarına etkilidir,
*Romatizma ağrılarına iyi gelir,
*Mide bulantısını keser,
*Vücut dış yaralarının çabuk iyileşmesini sağlar
*Böbrek rahatsızlıklarında bitkisel tedavi uygulamalarında altınbaşak otu etkisi kanıtlanmış bir şifalı bitkidir. Şifalı bitkiler arasında ayrıca hayal kırıklıkları yaşayanlar, ruhsal problemi olanlar altınbaşak çayı içmelidir. Böylece yaşanılan sıkıntıların vücuda zarar vermesi engellenir.
Altınbaşak otu çiçeklendiği zamanda toplanır ve kurutulur. Kurutulmuş bitki ince ince kıyılır ve çay olarak içilir. Altınbaşak otunun çayı varis şikayetlerine, adet kanamalarına ve ağrılarına, egzama ve eklem romatizması problemlerine etkilidir. Ayrıca kurutulmuş bitkiden toz elde edilerek yaraların üzerine konulduğu takdirde yaralarda hızlı bir iyileşme gözlemlenir. Ayrıca bu bitkiden boya elde etmek için de faydalanılmaktadır.
Bir litre kaynamış suya bir çay kaşığı altın başak otu toz halde eklenir ve 10 dakika demlenir. Günde üç bardak tüketilmesi halinde yaklaşık olarak 1 hafta sonucunda böbrek şikayetleri yaşayanların ve stres şikayetlerinin azaldığı görülmüştür.
Altınbaşak bitkisinin faydaları? Altınbaşak bitkisinin faydaları? Reviewed by Yazar on Mayıs 15, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.