Menekşe yağını saça ve cilde faydaları nelerdir?


Saçımız ve cildimiz bizim için güzelliğimiz tamamlayan şeylerdir.Ve bunun için elimizden geleni yaparız. Saçlarınızın gür ve canlı olmasını istiyorsanız saçınıza menekşe yağını kullanmanızı öneririm.Bakımlı, ışıl ışıl parlayan bir cilt ve bunun yanında sağlıklı görünen pırıl pırıl parlayan saçlar herkesin gözdesidir. Artık pırıl pırıl görünen, bakımlı ve sağlıklı saçlara menekşe yağı sayesinde kavuşmak çok kolay. Ayrıca saçlarınızın yıllar geçtikçe dökülmesine de dert yanmayın. Saç dökülmesini de bu şifalı bitkinin yağı engeller. Saçları uygun nem seviyesinde tutar ve onlara canlılık kazandırır. Saçlarınız bunların sonucunda harika bir görünüm kazanır.

Cilt hastalıklarına birebir

Birçok insan cilt hastalıklarından da yakınmaktadır. Kendiliğinden açılan ve deride oluşan yaralar cildin pürüzlü ve kötü görünmesine neden olabilir. Cilt hastalıklarına bu şekilde sahip olmak herkesin canını sıkar. Menekşe yağı da özellikle aloe vera gibi cilt hastalıkları için birebirdir.
Başta sedef hastalığı ve egzama olmak üzere birçok deri hastalığı için bu şifalı bitkilerin jellerini, özlerini ve yağlarını kullanabilirsiniz. Şifanızı bulmak bu şifalı bitkiler sayesinde kolaylaşacaktır.
Cilt üzerinde bulunan pislikleri eritir, yıkanan ılık su ile cilt üzerinde tutunmasını engeller.
Yüz üzerine parlaklık, rahatlık verir.
Cildin eski rengine kavuşmasını sağlar.
Egzama, dermatit gibi rahatsızları önler, hastalık mevcut ise düzeltmeye başlar.
Göz altında meydana gelen şişlikleri önler.
Cilt üzerindeki çatlaklara iyi gelir.

Nasıl uygulanır

Cilt ve saç diplerine menekşe yağı uygulanırken masaj yapar gibi sürülerek uygulanmalıdır. Menekşe yağı saçların parlamasını ve saçların canlanmasını kullanıldığında sağlar. Çok geçmeden muhteşem parlaklığı siz de göreceksiniz. Kullanımını düzenli yaptığınız takdirde çabuk kırılan, yıpranan ve bakımsız gibi görünen saçlardan kurtulmanız mümkün olur.
Menekşe Yağı ile yapılacak maske
1-2 yaprak nane yaprağını ezin ve suyunu çıkarın, suyu ve yaprakları ile üzerine yarım litre su dökün. Yarım tatlı kaşığı kadar menekşe yağının içine dökün. 2 tatlı kaşığı bal ve kaymağı karıştırın. Mısır unu ile birleştirip lapa şekline, yüz veya ciltte çamur şeklinde duracak hale getirin. Daha sonra yüzünüze sürüp 30 dakika süre ile bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.
SAÇ İÇİN:
Özellikle saç dökülmelerinde kullanılan en eski metotlardan biri olan menekşe, saça eski canlılığını kazandırır. 
Sadece saç dökülmelerinde değil,saçlarınızın canlı ve sağlıklı olması için de menekşe yağından faydalanabilirsiniz.. 
Bir çorba kaşığı susam yağını, iki çorba kaşığı menekşe yağı ve bir yumurta sarısıyla karıştırıp saç diplerinize sürüp1 saat bekletin ve yıkayın. Bu kürü haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Menekşe yağını saça ve cilde faydaları nelerdir? Menekşe yağını saça ve cilde faydaları nelerdir? Reviewed by Yazar on Mayıs 13, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.