Bahar alerjisi için doğal çözümler..

Artık bahar geldi. Alerjilerinde başlaması demektir.
Bahar ayları kimi insanlar için alerji ayıdır ve bu aylarda burun akıntısı, burunda kaşıntı ve karıncalanma, gözlerde kaşıntı ve yaşarma, hapşırma gibi vakalarda artış olur. Bahar ayları her ne kadar çoğu insanın favori zamanları olsa da kimi insanlar için de tam bir kabus olabilir.
Eğer sizin de bahar alerjiniz varsa aşağıdaki doğal çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.
1. Haftada 3 – 5 defa 30 – 60 dk. kardiyovasküler egzersiz yapın. Egzersiz vücudunuzdaki atıkları dışarı atarak kardiyovasküler sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Terleme vücuttaki atıkların dışarı atılmasını hızlandırır. Egzersiz ayrıca kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur ve enerjinizi artırır. Egzersiz bahar alerjinizi hafifletmek için harika bir yoldur.
2. Vücudunuzun alerjenlere karşı durabilmesi için ve bahar alerjilerinin etkisini hafifletmek için sağlıklı bir diyet uygulayın. İşlenmiş yağlar ve besinler, kızartılmış yiyecekler ve şeker kaçınmanız gereken besinlerdir. Çünkü bunlar alerji semptomlarınızı daha da alevlendirebilir. Bunların yerine kümes hayvanlarının etlerini, taze sebze ve meyveleri ve tam tahıl ürünlerini tercih edin.
3. Her gün 7 – 8 bardak su için. Bu vücut fonksiyonlarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Su vücudunuzdaki alerjenleri ve toksinleri dışarı atar. Eğer çok fazla çay ve kahve içiyorsanız ve çok tuzlu besin tüketiyorsanız daha fazla su içmeye ihtiyacınız olabilir. Çünkü kafeinli içecekler ve fazla tuz vücudunuzdaki sıvı dengesine zarar verir. Fazla kafein ve tuz tüketiminizi azaltın.
4. Haftada 3 – 4 defa 1 su bardağı kadar buğday çimi suyu için. Buğday çimi suyu vücudunuzu toksinlerden ve serbest radikallerden arındırır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
5. Bahar alerjilerine karşı bağışıklığınızı güçlendirmek için B kompleks vitamini, E vitamini ve C vitamini desteği alın.
6. Eğer bahar alerjisi için halen bir ilaç kullanıyorsanız doğal çözümler konusunda hekiminize de danışın.
Polenlerin çıkması için saçlarınızı günün sonunda yıkayın. Bu şekilde, polenleri yastığınıza geçirmemiş olursunuz. Sporunuzu sabah veya akşam yapın çünkü bu zamanlar polen sayısının gün boyunca en düşük olduğu zamanlardır. Alerji mevsiminde, kapalı mekânlar da sorun teşkil edebilir. Alerji sezonu boyunca havalandırma filtrelerinizi değiştirin ve eğer bütün gün dışarıda kaldıysa evcil hayvanlarınızı temizleyin çünkü hayvanlar da eve polen getirebilir.
Eğer genzinizin tıkanıklığı uykunuzu bölüyorsa horlama için kullanılan burun bantlarından edinebilirsiniz. Bu bantlar daha kolay nefes almanıza yardımcı olurlar. Göz pınarının hemen altındaki bölgeye bastırmak da daha kolay nefes almanıza yardımcı olabilir.

1. Bol Bol Sıvı Tüketerek Alerji Öksürüklerini Temizleyin. Su ve meyve suları boğazınızdaki mukusu azaltmaya yardımcı olabilir. Mukusları gevşeterek, vücudun öksürerek onları atmasına yardımcı olurlar. Öksürüğün geleceğini düşündüğünüzde küçük yudumlar alabilirsiniz.
2. Kendi Doğal Öksürük Şurubunuzu Yapın: Biraz limon suyu ile onun iki katı balı karıştırın. Öksürük kontrolden çıkmaya başladığında bunu için.
3. Soluduğunuz Havayı Nemlendirin: Sıcak bir duş alın ve buharlı havayı teneffüs edin. Odanızda hava nemlendirici kullanın. Böylece boğazdaki mukuslar gevşeyecek ve alerji öksürüğü azalacaktır.
4. Boğazınızı yumuşatın: Boğazınızda yara oluşumunu engellemek için ıhlamur gibi bitki çayları için.
5. Yatarken Başınızın Altına Yastık Koyun: Bir veya iki yastık koyarak başınızı daha dik bir konuma getirebilirsiniz. Bu gece öksürüğünü azaltacaktır. Gece öksürüğü tedavisi için şu yazıya göz 
Bahar alerjisi için doğal çözümler.. Bahar alerjisi için doğal çözümler.. Reviewed by Yazar on Nisan 13, 2015 Puanla: 5

1 yorum:

  1. Alerjik rinit çağımızın en yaygın oto immün hastalıklarından
    bir tanesi.Propolis te bu hastalığın doğa daki doğal yanetkisiz et etkili ilacı.
    Çok uzun yıllar çekmek zorunda kaldığım bu illetten çok şükür Propolis
    mucizesi ile kurtuldum.Siz de Propolis in en güçlü en üstün antihistaminik,
    antibiyotik bir etkiye sahip olduğunu Oxford Üniversitesi dahil yapılan bilimsel
    araştırmalardan okuyabilirsiniz.İnanın bu konularda tıp bilinçli yada bilinçsiz
    tamamen yetersiz.Sentetik antibiyotik ve benzeri ilaçlarla bu tür hastalıkların
    tedavi edildiğini gören yok.Sadece geçici bir rahatlama,sonrasında başka bir
    rahatsızlık,zincir böyle devam ediyor.Modern Tıbba asla karşı değilim,ama doğal çözümlerede
    inanmamız yönelmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum.Aslında Hastalıkların Doğal yöntemlerle tedavisi,
    Alternatif tıp değil,gerçek tıbbın ta kendisidir.
    Organik sertifikalı Propolistemini ve kullanımı hususları ve
    İmmunoterapi ile bağırsak florasındaki yararlı bakteri dengesinin,normalize edilerek,bağışıklık sisteminin
    güçlendirilmesi kalıcı,yanetkisiz,güvenilir tedavi yöntemidir.
    05050658499...05324063215....Nolu telefonlarım ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz...Selamlar.Kadir Onay

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.