Zihni açan dualar neler ?





ZİHİN AÇICI DUALAR:

“Allahümme rabbizitni ilmen ve fehmen ve imanen.”

Anlamı:
“Allah’ım! Zihnimi aç, ilmimi artır, fehmimi aç, imanımı genişlet.”

"Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyumun, Hakemun, Adlün, Kuddüsün. İyyake na'büdü ve iyyakenesta'in. İnna fetehna leke fethen mubina"

Dokuz defa okunacak.

"Ya kebirü entellezi la tehdil ukulü li...

ZİHİN AÇICI DUA:

 
Bismillahirrahmanirrahim"Allahu latifun bi ibadihi yerzuku menyeau ve huvel kaviyyul aziz."Her kim bu duayı her günün sabahında 1 sefer okur ise zihni açılır her okuduğu aklında kalır.

ZİHNİ AÇAN  VE ZİHNE İYİ GELEN YİYECEKLER:
Zeka Açıcı Yiyecekler
*Omega 3 balık yağı,
*B12 vitamini
 
Günde 2 bardak adaçayı
Akşamlarıda melisa çayı
*Soman balığı, ceviz,keten tohumu,yumurtanın sarısı (köy yumurtası )
*Zeytin yağı,hurma,tam buğday türevleri
 
Meditasyon Yapın. Şu an hemen uygulayabileceğiniz bir meditasyon tekniği, yalnızca gözlerinizi kapayın ve dikkatinizi nefesinize yöneltin. Kaslarınızı gevşetmeniz meditasyonunuza yardımcı olacaktır. Eğer zihniniz gezinmeye başlarsa dikkatinizi yalnızca nefesinize yöneltin. Beş on dakikalık bir meditasyon sizi gevşetir, zihninizi temizler ve özellikle zihinsel bir iş için sizi hazır hale getirir. Bu konuda sitemizde yer alan meditasyon uygulamalarından yararlanabilirsiniz.
 
ZEKA OYUNLARI OYNAYIN:..
 
 
 Beyin egzersizleri yapın. Beyninizi sürekli değişik yönlerde çalıştırın. Bulmaca çözün, satranç oynayın, bir şeyler ezberleyin. Beynin çalıştırılması sürekli yeni nöron bağlantıları geliştirilmesine yol açar.
 
Kafein. Kahve birçok kişi için zihin açıcı özelliğe sahiptir. Ancak fazla miktarda alındığında zihnin çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Kafein bazı kişiler için uzun vadede olumsuz yan etkilere sahip olabilir. Ancak kısa vadeli olarak işe yaramaktadır.

Zihni açan dualar neler ? Zihni açan dualar neler ? Reviewed by Unknown on Aralık 08, 2014 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.