Topuk dikeni için bitkisel tedaviler.






* Üç yemek kaşığı Orta acılıkta kırmızı pul biberi havanda ezdikten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak. Üç gün uygulanacak.
* 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövdükten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak. Üç gün uygulanacak.
* Orta acılıkta kırmızı pul biber ve çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile birlikte dövdükten sonra akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak.
Not : Bu kürün yararlı olması için kırmızı pul biberin ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş olması gerekiyor.

Başka bir topuk dikeni tedavi kürü:

Malzemeler
1 çorba kaşığı kara üzüm
1 kibrit kutusu kadar petekli bal
1 tatlı kaşığı ozon yağı
1 tatlı kaşığı biberiye yağı
Hazırlanışı
1 çorba kaşığı kara üzümü havanda eziniz. İçine petekli bal cam kase içinde karıştırılır. 1 tatlı kaşığı ozon yağı ve biberiye yağını ekle­yiniz.
Kullanımı
Hazırlamış olduğunuz karışımı gece yatmadan önce topuklarınıza sarınız. Sabah kalkarken topuğunuzu hafifçe yere vurunuz.
Temizledikten sonra;
1 tatlı kaşığı ozon yağı
1 tatlı kaşığı biberiye yağı
Yağları birbirine karıştırdıktan sonra topuğunuza masaj yapınız.

Başka bir topuk dikeni tedavi kürü:

Üçte iki Vicks'i, üçte bir balla bir kapta karıştırıyorsunuz. En az yarım saat ayağınızı bileğinizin bir karış üzerine kadar mümkün olduğu kadar sıcak suda tutuyorsunuz. Suya devamlı sıcak takviyesi yapıyorsunuz. Sonra ayağınızı kuruluyorsunuz. Bu bulamacı iyice masaj yaparak bileğinizin dört parmak üzerine kadar yediriyorsunuz. Sonra da bir parça jöle gibi üzerine sürüp bir ayağınıza naylon torba geçiriyorsunuz.

Üzerine de çorap. Bu işlemi akşam yatmadan yapıyorsunuz. Sabaha kadar böyle kalıyor. Sabah çıkarıyorsunuz ayağınızı yıkamıyorsunuz. Silip normal çorabı giyip hayata devam ediyorsunuz. Üç gün yapıyorsunuz. Bende bir şey kalmadı 7-8 kişide de bir şey kalmadı.

Ayrıca bunların dışında lazerle de topuk dikeninizi kırdırabilirsiniz.





Topuk dikeni için bitkisel tedaviler. Topuk dikeni için bitkisel tedaviler. Reviewed by Unknown on Aralık 08, 2014 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.