Hurmanın yararları,hurma nelere iyi geliyor?









"Özellikle suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması sayesinde, hurma sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olur. Günlük hayatın getirdiği stres ve yoğun temponun verdiği yorgunluktan kurtulmak için her gün hurma yemenizde fayda var.

İçindekiler:Sodyum, Protitin, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Kükürt, Fosfor, Klor, B1-B2-A ve C vitaminleri.
- Cilt Bakımı: Hurma suyu ile Cilt pansuman edilirse cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
- Yara-bere-iltihap: Hurma ezmesi zeytinyağıyla krem yapılıp, yara, bere ve iltihaplara bağlanır.
- Mide kuvvetlendirici ve ülser: Hurma yenmeye devam edilir.Polenli hurma macunundaki aç karına 1′er tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.
- Böbrek kumları iltihabı: Hurma yenmeye ve polenli hurma macunu yenmeye devam edilir.
- Zihni açıcı ve dinlendirici: Hurma yemek,polenli hurma macunu yemek, ya da hurma kahvesi içmek, fikir işçileri için ideal gıdadır.
- Hurma kahvesi: Hurma çekirdekleri kavrulup öğütülür.Afiyetle içilir.
- Balgam-öksürük-grip: Hurma yemek ya da polenli hurma macunu yemeksoğuktan mütevellid hastalıkları geçirir.
- Kanser (Lösemi): Hurma yemek, kansere karşı koruyucudur.
- Kemik veremi: Hurmada kalsiyum olduğu için kemiklerin gelişmesini sağlar, kemik veremini geçirir.
- Ağız içi yaraları: Hurma yemek ağıziçi yaraları geçirir.
- İshal
: Hurma özü yedirilir.
- Kan tükürme: Hurma özü yedirilir.
- Yarayı çabuk iyileştirir: Hurma özü sürülür.Hurmanın yaprağı yakılıp külü basılır.Hurma zeytinyağıyla krem yapılıp sürülür.Hurma özü hurma ağacının tepesinde bulunur (çam sakızı gibi), beyaz renkli, süt tadındadır.
- Oruçlu gıdası: Orucu iftar ederken hurma ile iftar edilirki, vücudu beslesin.
– Hurma Fazla yenildiğinde baş ağrısı ve göz ağrısı yapar. Sıcak mizaçlı kişilerde hararet yapar. Telafisi: Baş ve göz ağrısı için badem içi, hararet için soğutucu gıdalar, Acur, Kavun, Karpuz, Hıyar yenebilir. Tüm yan etkilerine karşı sirkeli bal şerbeti Hurmanın şekeri şeker hastalarına zarar vermez.
- Kalp ilacıdır: Acve hurması bulunamazsa Medine hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülür. Süt, zeytinyağı ve bal ile pişirilip macun yapılıp soğuk olarak yedirilir.Bu macun birçok hastalığa sifadır.
- Loğusa gıdası: Resulullah (s.a.v) Efendimiz “”Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.Çünkü hurma Hz.Meryem’in lohusalığındaki yiyeceği idi.Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem’e ikram ederdi.”" buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır. Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.”"250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir.”"Soğutulup ömür boyu yenebilir.
- Bebek maması: Resulullah (s.a.v) Efendimiz “”Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur.Çünkü hurma Hz.Meryem’in lohusalığındaki yiyeceği idi.Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c) Onu Meryem’e ikram ederdi.”" buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. Tabipler yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır. Lohusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.”"250gr. hurma, 100gr. polen, 50gr. badem içi, 50gr. ceviz içi, 100gr. zeytinyağı, 150gr. halis bal, 50gr. hıyar çekirdeği, 500gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir.”"Soğutulup ömür boyu yenebilir.
- Diş etlerini kuvvetlendirir: Hurma ve hurma macunu yenir.
- Doğum Kolaylaştırıcı: Rahim adalesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macunu 1/3′ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse. Doğum ağrısız ve çok kolay olur.
- Vücuda kuvvet ve enerji verici: Yüksek derecede fruktoz ihtiva ettiğinden vücuda kuvvet ve bol enerji verir.
- Karaciğer güçlendirici: B1 ve B2 vitaminleri ihtiva ettiği için karaciğeri güçlendirir.Karaciğer soğuk tatlıları sever. Onun için hurmayı kavun, acur, hıyar gibi soğutucu gıdalarla yemek daha uygun olur.Sünnettir.Tabipler tabibi Efendimiz (s.a.v) hurmayı acurla yemişlerdir.
- Sarılık: Hurma, sarı olgun salatalıkla yenmeye devam edilir.
- Kısırlık: Hurma bol miktar fosfor ihtiva ettiği için kısırlık tedavisinde ilahi bir ilaçtır.Polenli hurma macunu yapılıp yenmeye devam edilir.
- İştah açıcı: Hurma yenmeye devam edilir.
- Bağırsak tembelliğini izale edici: Hurma veya hurma macunu yemek bağırsak tenmelliğini ortadan kaldırır.
- Göz hastalığı ilacı: Hurmada bol miktarda A vitamini olduğu için, göze kuvvet verir. Görme gücünü arttırır. Gözü ağrıyan Hz. Ali efendimize Resulullah (s.a.v) Efendimiz (bir müddet) hurma yemesini yasaklamıştır.(Ağrı esnasında ağrıyı arttırıcı olduğundan)
- Vücuttaki zehirleri atıcı: Hurma hem bağırsakları çalıştırı, hemde zehirli atıkları dışarı atar.
- Kan yapıcı: Hurmada bol miktarda demir olduğu için kan yapar. Üzüm, elma ve hurma marmelat yapılıp yenmeye devam edilirse, hastalara ne idüğü belirsiz kanlar verileceğine bu marmelat yadirilirse, ya da şurubu içirilirse çok daha iyi olur.
- Hazım kolaylaştırıcı: Hurma bol lifli olduğu için hazmı kolaylaştırır.
- Bebeğin büyümesini sağlayıcı: Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağlar. Hurmadaki potasyum oranı, bebeğim beslensin diye akla ilk gelen çikita muzdan 2.5 kat daha fazladır.Hurmanın muz gibi hazmı da zor değildir.
- Kolestrol: Çağın hastalığı, damar sertliği ve kolestrolü yok eder.
- Şeker: Vücuttaki şeker oranını ayarlayan (regüle eden) tek meyve hurmadır.
- Adaleleri kuvvetlendirici: Hurmada B1 vitamini olduğu için adaleleri kuvvetlendirir.Sporcu besinidir.
- Asabilik-sinir bozukluğu: Huram sinirleri teskin eder.
- Kan kesici: Hurma yemek iç kanamayı durdurur.Onun için loğusa yemeği olmuştur.Haricen kanayan yere konsa kanı durdurur.
- Saç Jölesi: Hurma suyu ilesaçlar ıslatılıp taransa, jöle gibi tutkal değildir, fakat saçları istenilen yere yatırır.Jöle gibi saçları dökmez.Aksine saçları besler, dökülmesini önler.
Hurmanın yararları,hurma nelere iyi geliyor? Hurmanın yararları,hurma nelere iyi geliyor? Reviewed by Yazar on Mart 05, 2013 Puanla: 5

2 yorum:

  1. Mükemmel açıklayıcı bir yazı

    YanıtlaSil
  2. Hurmanin yararlarini saymakla bitmez.

    En basiti hizli enerji kaynagi direk vucude isliyor ve zarar vermiyor.

    eline saglik guzel bir yazi. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.