Isırgan,ısırgan çayının faydaları










Tohumu kaynatılarak içilebilen ısırganın yeşil yaprakları da kaynatılıp içilebiliyor. Yaşlılar için dinçlik ve güç sağladığı da biliniyor.
Vücudumuzu içten değil dıştan da koruyan ısırgan otu saç bakımında da önde gidiyor.
Sağlıksız matyıpranmış ve kepekli saçlar ısırganın suyu ile yıkandığında canlanıyor ve gözle görülür bir şekilde gürleşiyor.eğer sizin de saç dökülmesi ve diğer saç sorunlarınız varsa uzmanlar ısırgan otunu tavsiye ediyor bilginize..
Isırgan ayrıca idrar attırıcı ödem çözücü kan temizleyici kan yaptırıcı iltihap giderici demir eksikliğini giderici ve organizmayı uyarıcıromatizma ve gut romatizmal eklem deformasyonları böbrek ve idrar yolları iltihabı teşhis edilemeyen şiddetli baş ağrıları prostat büyümesi mide ve bağırsak ülseri böbrek ve safrakesesi taşı güçsüzlük ve bitkinlik halleri kansızlık ve alyuvarlar eksikliği demir eksikliği tüm alerjik rahatsızlıklar (bahar nezlesi dahil) egzama ergenlik sivilceleri ve fistüllere karışı etkili oluyor.

Isırgan Otu çayı şunlara iyi geliyor?
v      İdrar arttırıcıdır.
v      Ödem çözücüdür.
v      Kanı temizler ve kan yapar.
v      Demir eksikliğini giderir.
v      İltihap gidericidir.
v      Ayrıca Isırgan Otu;
v      Romatizma ve gut,
v      Romatizmal eklem deformasyonları,
v      Böbrek ve idrar yolları iltihabı,
v      Teşhis edilemeyen şiddetli baş ağrıları,
v      Prostat büyümesi,
v      Mide ve bağırsak ülseri,
v      Böbrek ve safrakesesi taşı,
v      Güçsüzlük ve bitkinlik halleri,
v      Tüm alerjik rahatsızlıklar( bahar nezlesi dahil),
v      Egzama,
v      Ergenlik sivilceleri,
v      Gibi rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.


v      Bu süre içinde, günde 2-4 bardak bitki çayı, tatlandırılmadan, öğün aralarında, sıcakken içilmelidir. Hiç de kötü sayılamayacak tadını beğenmeyen duyarlı kişiler, örneğin bir küçük tutam nane veya kekik ekleyerek yeni tatlar oluşturabilirler. Ağır kalp ve böbrek hastalığından kaynaklanan ödemlere karşı kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır.

v      Kökler, eğer istenirse her zaman yaprakla karıştırılarak kullanılabilir. Ama öncelikle, prostat büyümesine karşı, uygulanan tıbbi tedaviyi destekleyici olarak çok iyi sonuç verir. Ayrıca, yalnız veya yaprakla birlikte hazırlanan kaynama suyuyla baş yıkandığında, saç dökülmesi durur, saçlar yoğunluk ve parlaklık kazanır, kepeklenme sona erer.


v      Yeşil ısırgan otu, sapın dibinden kesilerek, romatizma, gut, eklem deformasyonu, siyatik ve lumbagoya karşı, doğrudan hasta bölgelere sürülerek de kullanılır. Bitkinin yakıcı tüylerinin deriyi tahriş etmesiyle, uzun süreli, rahatlatıcı bir sıcaklık oluşur ve ağrılar diner. Başlangıçta rahatsız edici olan deri yanması bir süre sonra azalır ve daha sonra sona erer.
Isırgan,ısırgan çayının faydaları Isırgan,ısırgan çayının faydaları Reviewed by Yazar on Mart 01, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.