Kolesterolü olanlar yapmakta fayda var!!!
- Kepekli gıdalar tüketin (çavdar,yulaf,bulgur gibi..)
- Az yağli süt, yoğurt ve peynirleri tercih edin
- Posa içeriği yüksek olan sebzeler, meyveler, kurubaklagilleri hergün tüketin.
- Pilav,makarna,çorba,börek gibi yiyeceklerin bitkisel sıvı yağlarla yapılmış olanları tüketilmelidir.
- Günlük protein ihtiyacı balık,hindi,tavuk gibi beyaz etlerden karşılanmalı.Izgara,haşlama veya sebzelerle pişirilerek tüketilmelidir.
Beslenmede özellikle yemek aralarında bol miktarda sıcak su ve bitki çayı içmenin önemli olduğunu
Beslenmede Dikkat etmeniz gerekenler:
Gece yoğurt ve peynir yememelisiniz
Akşam vakti geç ve ağır beslenmeyin
Yeşil lifli yapraklı sebzeleri bolca tüketmeye özen gösterin ( özellikle yulaf ezmesi, kepek ve kepekli ürünler, çavdar ve çavdarlı ürünler, lifli veya bağırsaklarda posalı etki gösteren özel preparatlar)
bol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun (deniz ve tatlı su), derin deniz balıkları, kontrollü ölçüde zeytinyağı ve bitkisel yağlar, taze yeşil salatalar, limon, taze narenciye ve kivi genelde kolesterolü düşürmede yardımcı besinlerdir.
KOLESTROLÜ BİTKİLER:
-1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konulur.10 dakikak bekletilip, günde 3 bardak içilir. Günde 2-3 bardak içilir.
-1 Bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
-5 Bardak suya, 100 gram hayıt tohumu konulur.10 dakika kaynatılır.İçine 1 limon sıkılıp, 2 adet aspirin, 30 gram karabaş otu, 10 gram oğul otu ilave edilir. 10 dakika bekletilip 1 günde tüketilir.
-1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konur.10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.
KOLESTROLÜ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI YİYECEKLER:
Elma : Zengin pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü çok etkili bir şekilde düşürür. Bir ay boyunca günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, kalp ve damarlar için yararlı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir.
Havuç : Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonra dışkıyla vücuttan atılır. Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür.
Mısır : Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip.
Badem : Kolesterol seviyesi normal veya biraz yüksek olan insanlar badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilirler.
Sarımsak : Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yararlı kolesterol seviyesi de yükseltilir; böylece kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür.
Süt : Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır.
Portakal ve mandalina : Zengin C vitamini içeren portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür.
Çay : İnsanı uyanık tutma, kalbi güçlendirme, idrarı kolaylaştırma, kandaki yağı eritme gibi işlevlere sahip olan çay sık sık içildiğinde insan vücudundaki kolesterolün yükselmesini engeller.
Kolestrolü düşürmeye yardımcı besinler..
Reviewed by Yazar
on
Şubat 15, 2013
Puanla:
– Kolesterolün artışını önlemede.
YanıtlaSil– Kolesterol seviyesini kontrol altında tutmada, Uyku bozukluklarını gidermede çok yararlıdır.
– A, D, E, K, H ve B-Kompleks (9 tane B Vitamini çeşidinin hepsini) Vitaminlerin’ içerir.
C vitamini ise eser miktardadır.
– Diyabetlere: Arı sütünün, 83, niasin ve biyotin içermesi,
kandaki şeker seviyesinin kontrolüne yardımcı olur.
– Doğal ve güçlü antidepresandır.
–
Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır ve tetikler, böylece yaşamın tazelenmesini getirir.
Erzurum ziraat Mezzunu,34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim,
Organik sertifikalı Ürün temini ve kullanım yöntemleriiçin 05050658499 &05324063215 nolu tlf. ve Whatsapp tan
ulaşabilirsiniz.Saygılarımla.Kadir Onay