İştah kesen besinler neler?




Yumurta: Yumurta iyi bir protein kaynağıdır. Bilimsel araştırmalar yumurtanın tokluk süresini uzattığını göstermektedir. Bu nedenle sabahları haşlanmış yumurta yemek tokluk süresinin uzatılması açısından faydalı olacaktır.
Yeşilçay: Kuvvetli antioksidan özellik gösteren yeşilçay, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Günlük 1-2 fincan yeşil çay içerek metabolizmanın daha enerjik olması sağlanabilir.
Kırmızı biber: İçerdiği “kapsaisin” adlı madde sayesinde metabolizmanın hızını arttırıyor. Metabolizma hızını arttırmasının yanı sıra, iştah azaltıcı etkisinin olduğu da belirlenmiştir.
Badem: Vitamin, mineral ve posa içeriğinin yanı sıra omega-3 yağ asitlerini de içerir. Araştırmalar, yeterli miktarda(fazla değil) badem yiyen bayanların, yemeyenlere göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.
Sirke: İçerisinde asetik asit içerek sirke, bu sayede sindirme hızını yavaşlatarak, yokluk süresini uzatır.
Tarçın: Araştırmalar, tarçın kan şekeri üzerinde dengeleyici rol oynadığını göstermiştir. Şeker hastası kişiler, diyet yapan kişiler, kan şekerini dengelemek isteyenler, tok kalmak isteyen kişiler için uygun olan tarçından günde yaklaşık çeyrek ile yarım çay kaşığı arası tarçın tüketilebilir.
Zeytinyağı: Kilo vermeyi kolaylaştırdığı araştırmalar sonucunda görülmüştür.
Salata: Öğünlerde yapılacak salata tüketimleri alınan kaloriyi azaltır. Ayrıca posa miktarı bol olan sebzeler sayesinde mide daha çabuk dolar ve kolay doyulmasını sağlar.
Peynir: İçerdiği protein sayesinde iştah azalmasına yardım eder. Yoğun miktarda kalsiyum da içerek peynir, zayıflama konusunda yardımcıdır.


İŞTAH KESEN BİTKİLER :
Maydanoz: Metabolizmayı hızlandırarak, bağ dokuları güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

Adaçayı: Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Fesleğen: Vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

Kekik: Sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikâyet edenlere zindelik veriyor.

Biberiye: Sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

Tere: Yağ yakımını hızlandırır. İnce yaprakları pişince acılaştığı için, çiğ yemek gerekir. Ayrıca, içinde birçok vitamin barındırır.

Sinameki: Kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek, müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda, bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından, idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

Balık otu: Bünyenin kimyasını hızlandırarak, zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.
Civanperçemi: Tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.

İştah kesen besinler neler? İştah kesen besinler neler? Reviewed by Yazar on Şubat 15, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.