Halsizlik için neler yapabiliriz?



Isırgan Otu: Isırgan otu birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucize bir bitkidir. Özellikle metobolizma rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ısırgan otu halsizliğe de iyi gelen bir bitkidir. Isırgan otunu hazırlayabilmek için 1 avuç taze ısırgan otu yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ısırgan otu kullanmanız yeterlidir.

-Diger bitkiler:
-Pelinotu, kara hindiba, kantaron, şahtere, elma, köpekayası, adaçayı, ıhlamur, kekik, havlıcan, zencefil, Antepfıstığı, turp tohumu, badem halsizliğe iyi gelen şifalı bitkilerdir.

-Kekik, çam iğneleri, yosun, ceviz yaprağı ile yapılan banyolar kişiye zindelik verir.

-1 bardak kaynar suyun içine 1′er çay kaşığı toz zencefil + toz havlıcan + süzme bal konduktan sonra 10 dakika demlenmesi için beklenir.Sonra içilir. Üstüne 1 çorba kaşığı Antep fıstığı yenilir. Günde 2 kere uygulanır.

Biberiye Çayı: Biberiye çayı kan dolaşımını hızlandıran bitkisel çayların arasında sayılabilecek bir çaydır. Kan dolaşımı hızlı olan kişiler halsizlik problemiyle uğraşmak zorunda kalmazlar. Bu yüzden biberiye çayı halsizliği ortadan kaldırmaya birebirdir.
Bunların dışında karahindiba, rezene ve biberiye çayı da halsizliği ortadan kaldırmaktadır.
Bu bitki çaylarından günde 2-3 fincan içtiğiniz durumda halsizlik sorununuz ortadan kalkacaktır
Düzensiz uyku, stres yapar, stres tansiyonu yükseltir.  Sonuçta kişi, sürekli halsiz ve uykulu olur. Yatak odanızda ses çıkaran, sizi rahatsız edecek nesneler bulundurmayınız.
* Duş uykunuzu kaçırır. Duş alacağımıza yatağa geri dönelim daha iyi. Suyun sıcaklığı vücut sıcaklığının çok üzerindeyse bünyemiz uyku getiren hormonları fazlasıyla salgılamaya başlar. Akşamları iyi uyumak için sıcakla, sabahları enerji depolamak için ılık suyla yıkanın.
* Gürültü de yorar. Uzun süreli gürültüye maruz kalan insanların enerjisi tükeniyor. Bağıra çağıra konuşan insanların arasında olmak bile insanı yormaya yetiyor.
* Cep telefonu hipnozdan beterdir. 20 dakikadan uzun telefon görüşmelerinin uyku hipnozu gibi bir etki yaptığı ortaya çıktı. Dolayısıyla, uzun süreli ve sık olarak telefonla konuşmak sizi yorar.
* Floresan ışığı kronik esnemeye neden olur. Floresan ışık, öğrenme ve konsantrasyonu yüzde 60 oranında düşürür.
* Küften uzak durmalı. Bulunduğunuz ortam yeterince havalanmıyorsa küf oluşabilir. Bünye, küfe tıpkı mikroplarda olduğu gibi karşılık verir, bununla mücadele eder. Bu da açıklanamayan sürekli yorgunluğa neden olabilir.
* Bazı besinlere karşı dayanıksız olabilirsiniz. Her şeyi doğru yaptığınız halde zinde değilseniz, “çölyak” hastası olabilirsiniz. Bu bünyenizin tahıl nişastalarını işleyememesi anlamına gelir. Baş ağrısı ve yorgunluktan şikâyet eden bu kişilerin buğday, arpa gibi tahıllardan uzak durması gerekir.
* Karbonhidrat uyku hapı etkisi yapar. Tüm karbonhidratlar, aç karnına yenildiği zaman ağırlık yapar. Siz siz olun, aç karnına bu besinleri tüketmemeye özen gösterin.
* Fazla çay ve kahve tüketimi. 6 fincandan sonrası zararlıdır. Kafein uyarıcı etki yapar, yani beyne daha fazla enerji emri verir. Günde 3 fincan kadar çay veya kahve içersek, bu canlandırıcı özellikten iyi şekilde faydalanırız. Fakat miktar ikiye katlanırsa, kafein vücudumuzdaki demiri emer. Bu durumda beyin ve kalbe yeterli oranda oksijen gitmez. Sonuçta kendimizi çok yorgun hissederiz.
* Kola bünyeyi aside boğar. Az harekete bir de aşırı kola, çay ve et tüketimi eklenirse, bünyede aşırı asit meydana gelir. Sonuçta da dolaşım bozuklukları, migren, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi rahatsızlıklar yaşanır.
* Vücutta su eksilirse dikkatiniz de dağılır. Her yaklaşık 8 bardak su içmemiz gerekiyor, yoksa hissedilir bir biçimde enerji boşluğuna düşeriz. En iyisi, her saat başı içine biraz limon suyu sıkılmış bir bardak su içmektir.
Halsizlik için neler yapabiliriz? Halsizlik için neler yapabiliriz? Reviewed by Yazar on Şubat 15, 2013 Puanla: 5

2 yorum:

  1. Asrımızın en yaygın hastalıklarından biride kronik yorgunluk ve halsizliktir.
    Modern Tıp ta günü kurtarıcı, geçici iyileşmelerle kimyasal bazlı sentetik ilaçlara abone yapmanın dışında başka da bir çözüm yoktur.
    Oysa;Doğal tedavi yöntemleri ile tüm bu rahatsızlıkların kalıcı ve güvenilir tedavisi mümkündür.
    Yorgunluk ve halsizliğin en önde gelen sebepleri; 1-Doğal olmayan beslenme düzeni,2-Bağırsaklarda sindirimin mükemmel olmayışıdır.
    Sorunun çözümünü kaynağında aramak gerekmektedir.Aynı zamanda ikinci beynimiz olarakta adlandırılan bağırsaklarımızda,doğal olmayan
    yanlış beslenme düzeni,antibiyotik kullanımı,amalgam diş dolgularında kullanılan civa,asitli içecekler,sigara ve alkol kullanılması
    ve diğer sebepler mikroorganizmal dengenin bozulmasına,sindirim işlevini yapan,başta B 12 vitamininin üretimi olmak üzere çok önemli
    işlevleri olan,yaşam dostu sağlığımızın sigortası yararlı Probiotiklerin azalmasına sebep olmaktadırlar.Mükemmel sindirim olmadığından,
    Gıdalar vücudumuza giriş,çıkış yapmakta,bağırsak geçirgenliği bozulduğundan,Vücudumuzun temel ihtiyaçları olan,bu gıdalardaki,protein,
    vitamin,mineral,aminoasit,iz element temini yapılamadığından,öncelikle başta anemi (Kansızlık) başgöstermekte vücudumuz,halsiz ve yorgun
    düşmektedir.
    Kalıcı ve güvenilir tedavi için;1-Su hariç,ihtiyacımız olan,tüm Protein,Vitamin,Mineral,
    Aminoasit ve İz elementleri ihtiva eden Apiterapi karışım (Belirli dozlarda bir araya getirilen,Arı Ürünleri;Organik Doğal Bal,Polen,Arı Sütü,
    Propolis) tüketimi.2-Doğal İmmunoterapi yöntemi ile bağırsak florasının düzeltilerek,bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi.
    Erzurum Ziraat mezunu 34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim.Organik sertifikalı Arı Ürünleri temini,kullanım
    yöntemleri ve İmmunoterapi ile bağırsak florasındaki yararlı bakteri dengesinin,normalize edilerek,bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için
    05050658499...05324063215....Nolu telefonlarım ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz...Selamlar.Kadir Onay

    YanıtlaSil
  2. Yorgunluk ve halsizliğin en büyük sebebi,sindirim bozukluğu,bağışıklık sisteminin zayıf olması ve kansızlıktır.Kansızlık için doğadaki en doğal.
    kalıcı güvenilir çözüm Polen dir.Polen kandaki hemoglobin ve alyuvar oranını
    normalize ederek,anemi diyede adlandırılan kansızlık hastalığını çok kısa sürede kalıcı olarak tedavi eden
    harika bir besin,doğal bir Arı ürünüdür.Polen kan için ihtiyaç duyulan hemoglobin ve alyuvarı temin etmesinin
    yanında bağırsaklarda yediğimiz ürünlerden kan emilimini sağlayarak güvenilir etkin bir çözüm sunmaktadır.
    Bu konuda sayısız yararları olduğu in vivo ve invitro laboratuvar testleriyle ıspatlanmış olan Propolistir.
    Anemi hastalarının bağırsak mikro florasındaki organizmal denge bozulduğundan,mükemmel sindirim yetersiz olup,
    tüketilen gıdalar daki protein,vitamin,aminoasit,iz element,madensel tuz emilimi yapılamamaktadır.
    Bağışıklık sistemi zayıftır.Yani öncelikle bağırsak florasının düzenlenmesi,bağışıklık sisteminin güçlendirilesi
    gerekmektedir.
    Erzurum ziraat Mezzunu,34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim,Organik sertifikalı Ürün temini ve kullanım yöntemleri
    için 05050658499 &05324063215 nolu telefonlarımdan ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz.Saygılarımla.Kadir Onay

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.