Biberiyenin faydaları


BİBERİYENİN FAYDALARI
Biberiyenin sağladığı faydalardan bir tanesi cildi güzelleştirmesidir. Biberiye içerdiği antioksidan ve antienflamatuar sayesinde pek çok konuda fayda sağlıyor. Bu faydalardan bir tanesi de cilde olandır. Kan dolaşımını arttırdığı için ciltte bulunan leke ya da yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Özellikle egzama gibi bir cilt rahatsızlığı olan kişilere biberiye tavsiye edilir. Biberiye zayıflatır mı sorusunun cevabı ise net değildir. Bu konu da ispatlanmış bir çalışma yoktur.

BİBERİYE ÇAYI NASIL YAPILIR?
Biberiye çayı nasıl hazırlanır sorusunun cevabı oldukça basit. Biberiyenin demleme şekli diğer bitki çaylarıyla oldukça benzer. Kaynamış suyun içerisine biberiyeler atılmalı ve bir süre bu şekilde bekletilmelidir. 5 dakika kadar demlendirilmesinin ardından da süzülmelidir. Biberiye çayının sayılabilecek fayları ise şu şekildedir:

  • Regli ağrısını geçirme,
  • Sindirim sistemini düzenleme,
  • Migren ağrılarını geçirme.


STRESİ AZALTMAK İÇİN BİBERİYE ÇAYI İÇİN
Biberiye insanı sakinleştiren çaylardan bir tanesidir. Gündelik hayatında çok stresli olan ve bu stresini azaltmak isteyen kişiler biberiye çayı içmelidir. Biberiye çayının salisilatın analjezik özelliği sinirlerin gevşemesine neden olur. Ancak biberiyenin bazı yan etkileri de olabilir. Bu etkilerden bir tanesi alerjik reaksiyonlar gösterebilmesidir. Ayrıca sara hastaları ya da midelerinde sorun olan kişiler de biberiye çayı içmemelidir. Biberiye çayını kimler kullanamaz sorusunun bir başka cevabı da hamilelerdir. Genellikle gebe kadınlara biberiye önerilmez.
Biberiyenin faydaları Biberiyenin faydaları Reviewed by Yazar on Eylül 29, 2019 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.