Karpuz Diyeti ile günde 1 kilo verin



Karpuz diyeti ile 5 günde 5 kilo ile 10 kilo arasında bir miktarda kilo kaybı yaşamak mümkündür. 5 gün boyunca tuzdan, şekerden ve yağlı yiyeceklerden uzak duran kişiler; A ve C vitamini bakımından zengin olan karpuz ile hem kendilerini enerjik hissettikleri hem de kendilerini aç hissetmedikleri bir diyet yapabilirler.

NEDEN KARPUZ DİYETİ YAPILMALIDIR?
Karpuz kalorisi düşük olan, mesaneyi temizleyen ve safra kesesini çalıştıran bir besindir. 100 gramında sadece 30 kalori vardır. Dolayısı ile kadınların günde 1800 ile 2000 kalori arasında bir kalori ihtiyacının olduğu ve bu miktarın erkeklerde 2200 kalori ile 2400 kalori arasında olduğu göz önüne alınırsa; diyet yapacak olan kişiler için karpuz oldukça avantajlı bir besindir.


KARPUZ DİYETİNİN ÖRNEK BİR GÜNÜNÜN LİSTESİ
Karpuz diyetinin bir günün diyet listesi şu şekildedir:
  • Kahvaltıda; 1 kalın dilim karpuz yenirken yanında 1 ince dilim ekmek yenmelidir ve 1 bardak da çay içilmelidir. Kahvaltı öğünü diyetin bütün günlerinde aynıdır.
  • Öğle yemeğinde; 100 gram pişmiş dana eti yenmelidir. Yanında 4-5 yemek kaşığı domates sosu ilave edilmiş olan yağsız pilav ve 1 dilim karpuz yenmelidir.
  • Akşam yemeğinde; 1 dilim ekmek ve 50 gram peynirin yanında karpuz yenmelidir. Akşam yemeğinde yenecek olan karpuzda bir dilim sınırlaması yoktur. Kişi doyana kadar yiyebilir.
Karpuz Diyeti ile günde 1 kilo verin Karpuz Diyeti ile günde 1 kilo verin Reviewed by Yazar on Eylül 29, 2019 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.