Vücudunuz için güneş ışığının faydaları saymakla bitmiyor..

                                      SİZE BİR AVUÇ GÜNEŞ IŞIĞI YETER




Herkesin bildiği gibi güneş ışığı sağlığımız için büyük önem taşımaktadır.Sizin için bir tavsiyem var Hergün 15-20 DK avuç içlerini açıp d vitamini alabilirsiniz ..




D vitamini kalbin pompalama gücüne ve kalp hücresinin yapısına etkisiyle kalp rahatsızlıklarını önleyici bir özelliğe sahiptir. D vitamini eksikliği; kalp hastalıklarının beraberinde getirdiği yüksek tansiyon, obezite, şeker hastalığı gibi rahatsızlıklar üzerinde oldukça etkindir. Böylece D vitamini eksikliği olanların bu hastalıklara yakalanma riski 2 katına çıkmış oluyor.







D vitamini aynı zamanda enfeksiyonel hastalıklar üzerinde büyük ölçüde etkilidir. Eksikliği halinde grip, enfeksiyon mücadelesi, multiple skleroz, bağırsak iltihabı, kanser ve pankreas insülin salınımı düzenlemesi tiroid faaliyetlerini düzenleme ve kanın pıhtılaşmasını sağlama vs. durumlarında hem düzenleyici hem de koruyucu durumdadır.


Kalsiyum emilimini sağlayan D vitamini kemik sağlığı için çok önemli bir rol oynar. Kemiklerin gücü ve sağlığı için D vitamini eksikliğinin hemen tespit ve tedavisi şarttır. Kandaki kalsiyum ve fosforun normal sınırlarda kalmasını sağlayarak kemik erimesini(osteoprozu)önler. Kemikleri ve dişleri güçlendirir. Çocuklarda D Vitamini ihtiyacı bu yüzden fazladır.


Kaslara güç veren D vitamininin eksikliği durumunda devamlı yorgunluk ve ağrı olur. Bu durumda D vitamine baktırmak ve takviyeye başlamak gerekir.Depresyon


-Kemik Ağrıları (vücut genelinde)


-Kas zayıflığı


-Başın fazla terlemesi


-Kaslarda oluşan kramplar


-Halsizlik


-Eklem bölgelerinde ağrı


-Kilo alma problemi


-Yüksek tansiyon


-Baş ağrısı


-Soğuk algınlığı


-Kabızlık


-İshal


-Mesane sorunları



Kulağa komik gelebilir ancak D vitamini eksikliği depresyona yol açar. Nedensiz yere mutsuz ve hüzünlü hissetme durumu D vitamini eksikliğinin başlıca belirtilerindendir. Şöyle ki, beyinde üretilen ve ruh halinin düzenlenmesinde kullanılan serotonin hormonu D vitamini eksikliğine bağlı olarak düşer.


D vitaminin en önemli belirtilerinden biri de kemik ağrılarıdır. Özellikle güneşten mahrum kaldığımız kış aylarında bu ağrılar daha da artar. Halsizlik ve vücut genelinde olan bu ağrıların dikkate alınmaması durumunda yetişkinlerde “osteomalazi” adı verilen kemik yumuşaması, çocuklarda ise “raşitizm” görülebilir.


D vitamini eksikliği nasıl ölçülür?


D vitamini eksikliğinin ölçümü için, yukarda belirtilen durumların hissedilmesiyle doktora başvurulması gerekir. Yapılacak olan kan testinde D vitamini (25 (OH) vitamin D3) düzeyinin ölçülebilir.
Vücudunuz için güneş ışığının faydaları saymakla bitmiyor.. Vücudunuz için güneş ışığının faydaları saymakla bitmiyor.. Reviewed by Yazar on Ekim 08, 2017 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.