Pirinç suyu ile cildinizi güzelleştirin

Evde,lokantada,iş yeri yemekhanesinde ve kısaca her yemek yenilen yerde haftada en az birkaç kere tükettiği pirincin suyunun da cildi güzelleştiren doğal bir bakım ürünü olduğunu biliyor muydunuz? Pirincin sağlığımızın yanı sıra cildimize de olumlu katkıları olduğu ilk keşfedenler Uzakdoğu ülkeleridir.(tabi karbonhidrat yönünden falza olan pirincin aşırı tüketimi kilo almayı hızlandırmaktadır) Beyaz tenleriyle meşhur olan Asyalı kadınlarının güzelliğinde pirinç suyunun ve pirinç maskesinin payı çok büyüktür.


Binlerce yıl önce pirinç tarlalarında çalışan köylü kadınlar susuzluktan dolayı işleri bittiğinde yüzlerini pirinçleri beklettikleri suyla yıkarlarmış. Yıllar sonra bilim adamları bu kadınların saatlerce güneş altında çalıştıklarını ancak buna rağmen bronzlaşmadıklarını (aksine ciltlerinin beyazlaştığını) ve ciltlerinin yıpranmadığını fark etmişler.
Pirinç suyunun cildi beyazlaştıran ve güzelleştiren mucizevi etkileri bu şekilde ortaya çıkmış. Çok uzun yıllar önce Asyalı kadınların bulduğu bu keşif zaman içerisinde farklı ülkelere yayılarak dünyanın pek çok yerinde kadınların evlerinde kolaylık uyguladıkları güzellik sırrı haline gelmiştir.

İşte gizemli suyun cilde faydaları

Pirinç suyu ten rengini beyazlaştırır ve ciltteki kahverengi lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur. Özellikle cilt beyazlatmak isteyenler için pirinç suyu adeta bir mucizedir.
Suyla temas eden pirinç fitik asit üretir. Bu madde peeling görevi yaparak ölü derinin atılmasını ve cildin beyazlamasını sağlar. Hatta cilt lekeleri için üretilen bazı beyazlatıcı kremlerde fitik asit kullanıldığını görebilirsiniz.
Pirinç suyu gözeneklerin temizlenmesini sağlar ve cildi yumuşatır.
Özellikle hassas cilt yapısına sahip kişiler ciltlerini pirinç suyu ile temizleyerek kimyasal maddelerden uzak durabilirler.
Gözenekleri küçültür. Cildin bakterilerden arınmasını sağlar.
Pirinç suyu cilde parlaklık verirken pirinç maskesi ise ciltteki kırışıklıkların azalmasını sağlar.
Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.
Cildi sıkılaştırır ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.
Pirinç içeriğindeki para aminobenzoik asit (PABA), ferulik asit ve allantoin maddeleri sayesinde iyi bir güneş korucusudur.
Pirinç suyunu güneşe çıkmadan önce sürerseniz sizi tüm gün güneşin zararlı etkilerinden korur. Ferulik asit aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Allantoin ise güneş yanıklarını azaltır ve cildin onarılmasına yardımcı olur.

Pirinç Suyu Nasıl Hazırlanır?

Pirinç suyu hazırlamak oldukça kolaydır. Evde tek başınıza hazırlayacağınız pirinç suyu ile cildinize düzenli bakım yapabilir, pirinç maskeleri hazırlayacak cildinizi doğal yöntemlerle güzelleştirebilirsiniz.
Pirinç suyu hazırlamak için; bir çay bardağı pirinci iki çay bardağı içme suyu içinde en az 3 saat bekletin. Bu sürede pirincin besleyici özellikleri suya geçecektir. Ardından pirincin suyunu süzün ve bu su ile yüzünüzü yıkayın.
Etkili bir sonuç için pirinç suyunun yüzünüzde emilmesi çok önemlidir. Bu bakımı en az 10 gün uygularsanız gözle görülür bir sonuç elde edebilirsiniz. Pirinç suyunu dilerseniz tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız pirinç suyunu buzdolabında en fazla iki gün bekletmeniz öneriliyor. Çünkü pirinç suyu hızlı bakteri üretir. Bu sebeple hazırladığınız pirinç suyunu uzun süre beklettikten sonra kullanmanız cildinize zarar verir.

Pirinç Maskesi Tarifi

Bir avuç pirinci öğütün. Toz haline gelen pirince bir çay bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün ve 20-30 dakika bekleyin. Ardından ılık bir su ile yüzünüzü güzelce durulayın.
Bu maske hem yüzünüzü beyazlamasına yardımcı olur hem de cildinizdeki kırışıklıkların azalmasını sağlar. Haftada iki defa düzenli olarak uygularsanız, cildinizdeki değişim bir ay içerisinde gözle görülür bir hal alacaktır.
Alerjik reaksiyondan korunmak için hazırladığını pirinç suyunu ya da maskesini önce bileğinizin iç kısmına sürüp 15 dakika bekledikten sonra durulayın. Herhangi bir kızarma ya da kaşınma olursa hazırladığınız karışımını kullanmamanızı öneririz.
Pirinç suyu ile cildinizi güzelleştirin Pirinç suyu ile cildinizi güzelleştirin Reviewed by Yazar on Eylül 10, 2017 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.