Cildinizdeki güneş lekeleri için maskeler

Yaz gelince tatile çıkarız mutlu mesut döneriz ama eğer cildiniz hassas ise güneş lekelerinden kaçamazsınız ve can sıkıcı bir durum ortaya çıkar..İşte hassas Ciltler İçin Güneş Lekesi Maskesi
Lekelerin görünümünü hafifleten, cildi sıkılaştıran bu maske özellikle çabuk tahriş olan hassas ciltler için ideal. Çok koyu lekeler varsa haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler;
1 yumurta akı, 1 çay kaşığı taze limon suyu, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı sade jelatin.
Tüm malzemeleri bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürmeden önce cildinizi bol suyla yıkayın ve kurulayın. Daha sonra hazırladığınız karışımı ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Dekolte bölgesinde de lekeler varsa artan karışımı oraya da sürebilirsiniz.
Maskeyi 15-20 dakika bekletin. Bu süre içinde yumurta akı kuruyarak cildinizi germeye başlayacaktır. Maskenin kuruduğunu hissettiğinizde bol ılık suyla yüzünüzü yıkayın ve havluyla kurulayın.

Güneş Lekeleri İçin Bal ve Limon Maskesi


Limon doğal bir ağartıcıdır ve güneş lekeleri için etkili bir çözüm sunar. Aynı şey diğer asidik meyveler olan çilek, ananas, portakal, mandalina ve greyfurt için de geçerli. Yani bu maskeyi limon yoksa veya daha farklı bir koku istiyorsanız bu meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
Maskeyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta çok fazla limon suyu eklememek. Özellikle kuru bir cildiniz varsa limonun yağı alan kurutucu etkisi cildinizde tahrişe neden olabilir. Gerçi bal limonun bu kurutucu etkisini bir miktar azaltıyor ama yine de bu konuya dikkat edin.

Tarife bağlı kalın ve maske sonrası cildiniz çok kuruyorsa veya kızarıyorsa eklediğiniz limon miktarını yarı yarıya azaltın.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal.

Limonla balı karıştırdıktan sonra lekelerin bulunduğu bölgeler başta olmak üzere tüm yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekleyip bol ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 2-3 kez kullanabilirsiniz.

Lekeleri Hafifleten Mercimek Maskesi


Kırmızı mercimek maskesi düzenli olarak kullanıldığında güneş lekelerinin görünümünü azaltmanın yanı sıra siyah nokta, sivilce gibi tıkanan gözeneklerin yol açtığı cilt sorunlarını da önemli oranda ortadan kaldırıyor. Fazla yağı aldığını ve yağ üretimini dengelediği için özellikle cildi yağlı olanlar bu maskeyi deneyebilir.

İhtiyacınız olan malzemeler;

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 portakalın kabuğu, 1 tatlı kaşığı bal ve az miktarda süt.

Mercimeği suya koyun ve 5-6 saat bekletin. Portakal kabuğunu ince ince rendeleyin.
Suda yumuşayan mercimeği püre kıvamına gelinceye kadar ezin ve diğer malzemelerle iyice karıştırın. Yoğun bir krem kıvamında olmalı.

Daha sonra bu karışımı yüzünüze ve boyun bölgesine sürüp 15-20 dakika bekletin. Maskeyi çıkarmak için yüzünüzü bol ılık suyla yıkayın. Lekeler hafifleyene kadar haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Güneş Lekelerine Karşı Soğan ve Sirke Kürü


Güçlü bir ağartıcı olan soğanı sirkeyle karıştırarak güneş lekeleri için kullanabilirsiniz.

Bunun için 1 soğanın suyunu sıkın ve bu suyla eşit miktarda elma sirkesiyle karıştırın.
Bu karışımı gün içinde 2-3 kez bir pamukla lekelerin üzerine (yüzün genelinde değil) sürün ve 30 dakika bekletin. 4-5 hafta sonra lekelerin hafiflediğini göreceksiniz.

Uygulamadan sonra cildiniz kuruyorsa nemlendirici kullanabilirsiniz.

Cilt Lekelerine Karşı Tarçın Maskesi


Cildi yumuşatan ve doğal bir parlaklık veren tarçın maskesi hem güneş lekeleri hem de sivilce izlerini gidermek için ideal. Ancak bu maskeyi yüzünüze sürdüğünüz zaman biraz yanma yapıyor. Söylemedi demeyin.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Yarım çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz muskat (aktarda bulabilirsiniz), 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon. Cildi hassas olanlar limon miktarını azaltabilir.

Malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürün ve 30 dakika bekletin. Yanma hissi çok olursa süreyi azaltabilirsiniz.
Peeling etkili bu maskenin etkisini göstermesi için 4-5 kez uygulamanız gerekiyor.

Cilde Parlaklık Veren Zerdeçal Maskesi


Lekeli ve solgun bir cildiniz varsa bu maske 3-4 uygulamadan sonra cildinize canlılık verecek ve lekelerin görünümünü azaltacak.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Yarım çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığı limon.

Malzemeleri yoğun kıvama gelinceye kadar karıştırın. Karışım sürülemeyecek kadar yoğun olursa bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz.

Karışımı yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve 20 dakika bekletin. Bol suyla temizleyin.
Gözeneklerin açık olması bu maskenin etkisini artırdığı için bol buharlı bir duştan sonra uygulamanızı öneririm.

Güneş Lekelerinden Kurtulmak İçin Diğer Öneriler


Evde Peeling: 
Meyveli yüz maskelerini evde düzenli olarak peeling yapmak için kullanabilirsiniz. Meyve yoksa 2 çay kaşığı esmer şekeri 2 çay kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp yüzünüze masaj yaparak sürün. Peeling cildi temizler ve ölü hücrelerinin biriktiği en üst cilt katmanını alarak güneş lekelerinin görünümünü azaltır.

Limon ve Yoğurt: 1 yemek kaşığı sade yoğurda 1 çay kaşığı limon ekleyip yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Lekeler hafifleyene kadar tekrar edin.

Maydanoz Kürü: 
Yarım demet maydanozu çok ince doğrayın. 2 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı limon suyuyla karıştırıp yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin.
Güneş lekeleri için maske ve diğer kürlerin hemen sonuç vermeyeceğini unutmayın ve kendinize günler belirleyip o günlerde seçtiğiniz maskeyi mutlaka yapın. Bu maskeler genellikle 3-4 uygulama sonrası sonuç vermeye başlar. Lekeleri oluştuktan sonra ortadan kaldırmaya çalışmak zahmetli ve vakit alan bir süreç olduğu için en iyisi cildi güneşten korumak.

Hava güneşli veya bulutlu olsun evden çıkmadan önce mutlaka yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi sürün. Güneşin güçlü olduğu yaz aylarında yüzünüzü mutlaka güneşten koruyun ve şapka takın.

Cildin elastikiyetini koruması için son derece önemli olan suyu içmeyi ihmal etmeyin ve beslenmenize özen gösterin.
Cildinizdeki güneş lekeleri için maskeler Cildinizdeki güneş lekeleri için maskeler Reviewed by Yazar on Eylül 11, 2017 Puanla: 5

2 yorum:

  1. Endorphin Slim, şifalı bitkiler ile elde edilmiş mucizevi bir üründür. Endorphin slim sayesinde kısa süre içerisinde zayıflayabilir, fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.