Doğal yöntemlerle saç rengi açma yolları


1. Papatya Çayı ile saç rengi nasıl açılır?

Papatya mükemmel bir renk açıcı bitkidir. Özellikle solmuş saçların rengini canlandırmada oldukça etkili. Saç yoğunluğunuza göre aktarlardan aldığınız papatyaları bir çaydanlıkta kaynatıp soğumaya bırakın. Saçları yıkayıp kremledikten sonra saçlara bu papatyalı suyu yedirin. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Bu işlem yazın yapılıyor ve saçları papatyalı su ile yaklaşık bir saat güneşte tutmak gerekiyor. Bir saatin sonunda zaten saçlar da kurumuş oluyor. İstediğiniz sarı renge ulaşana kadar bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.

2. Limon Suyu İle saç rengi nasıl açılır?

Limonla saç rengini açmak aynı zamanda saçları doğal bir parlaklığa da kavuşturuyor. Limon asit içerdiği için saç derinizle temas etmemesine özen gösterin kızlar. Çünkü tahriş edebilir ve kabarmaya sebebiyet verebilir. Bir bardak limon suyunun üzerine üç bardak su koyun ve karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürün. İsterseniz bir sprey kutusunun içine koyup saçlarınıza sıkabilirsiniz. Yarım saat kadar güneşte durun. Ve iki saate kadar da güneşsiz ortamda durabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı bolca durulayın. Hatta yıkayın.

3. Bal ile saç rengi nasıl açılır?

Arkadaşlar biliyorum inanması güç ancak bal ile de saç rengi açılabiliyor. Bir miktar bal ve bir miktar saç kremini karıştırın ve saçınızın her yerine yedirin. Bu işlemi gece yatmadan yapabilirsiniz. Çünkü biraz fazla kalması gerekiyor. Bone ile sıkıca kapatarak 8-10 saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Etki süresi limon ve papatyadaki gibi kısa değil. Ama hem saçlarınız besleniyor hem de rengi açılıyor.

4. Ravent bitkisi ile saçlar nasıl açılır?

Ravent bitkisi ülkemizde de yetişen bir bitki. Ancak bulması biraz zor.Şanslı iseniz aktarınızda belki bulabilirsiniz. Ama yine de çoğu aktar bu bitkiden bihaber. Papatya çayında olduğu gibi kaynatıp soğumasını bekleyin ve saçlarınıza uygulayın. 15- 20 dk bekleyin ve saçlarınızı yıkayıp durulayın. Ben bu bitkiyi hiç denemedim ancak seneler önce bir arkadaşım deneyip sonuç aldığını söylemişti. O yüzden buraya ekledim.

5. Bira ile saçlar nasıl açılır?

Birayı hiç seyreltmeden saçlarınıza dökebilirsiniz. Ben de denemiştim bir zamanlar saçları açmada gerçekten etkisi var. Ama tabi her hafta uygulamak gerekiyor. Güneşte bir saat kadar bekleyin ve yukayıp kurutun.

6. Vitamin C tabletlerle saç rengi nasıl açılır?

Eczaneden bulabileceğiniz c vitamini tabletlerini kullanabilirsiniz saçlarınızı açmak için. Yaklaşık on adet tableti şampuanla iyice ezerek bu karışım ile saçlarınızı yıkayın.Ve 15 dk kadar bekletin. Ardından durulayın.

7. Zeytinyağı ile saç rengi nasıl açılır?

Zaytinyağı da saç rengini açıyor arkadaşlar. Zeytinyağı maskesi yapar gibi saçlara sürüp bir saat kadar güneşte bekletin.  Fırça ve tarak yardımıyla da sürebilirsiniz. Ve yıkayın. 

Bir de oksijenli su ile saç rengi açılabiliyor ancak doğal bir yöntem değil kızlar. Saçları tamamen yıpratıyor. Hiç tavsiye etmiyorum. O yüzden doğal bir yöntemmiş gibi buraya yazmak istemedim. Umarım bu yazı işinize yarar. Bu yöntemleri deneyen arkadaşlarım varsa lütfen yorum kısmımı çiziktiriverin çünkü insanların deneyen kişilerin yorumlarına da ihtiyaçları var. 
Doğal yöntemlerle saç rengi açma yolları Doğal yöntemlerle saç rengi açma yolları Reviewed by Yazar on Nisan 20, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.