KALORİLERİNİZİ BU TARİFLE YAKABİLİRSİNİZ...


KALORİLERİNİZİ BU TARİFLE YAKIN...
Greyfurt, C vitamininin yanı sıra A, B, D, E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir ve fosfor içerir. Antibakteriyel özellikleri vardır ve aynı zamanda yapısında antioksidanlar bulundurur.
İçeriğinde C ve B vitaminleri ile magnezyum ve potasyum minerallerini barındıran bal ise kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve kansızlığı da önleyerek, vücudu dinç ve zinde tutuyor.

Malzemeler

1 greyfurt
1 yemek kaşığı bal

Nasıl yapılır

Greyfurdu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve bal ile birlikte blender içerisinde karıştırın. Malzemeleri, homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.

NOT:Tansiyon hapları, kanser ilaçları, kalp statini, antidepresan ya da antibiyotik kullanıyorsanız eğer, greyfurt ve greyfurt içerikli içeceklerden kaçınmalısınız.

Turunçgillerin en önemli meyvelerinden olan greyfurt, içinde bolca C vitamini bulunduruyor. Her gün 1 bardak greyfurt suyu içerek, hastalıklara yakalanma riskini azaltabilirsiniz. C vitamini bulunan diğer meyveler ise, kiviçilekportakal ve limon.

Greyfurt, Aslında posa bakımından çok zengin bir meyve olduğu için dilimleyerek yenmesi son derece faydalıdır. Ancak tadı biraz acımtırak olduğu için, böyle yiyemeyenlerin suyunu sıkıp içmeleri öneriliyor.


  • En önemli antioksidanlardan biri olarak vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor.
  • Kötü kolesterolü düşürücü özelliğe sahip
  • Yapılan araştırmalara göre, mide ve pankreas kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde engelliyor
  • İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlıyor, diş etini koruyor, diş eti kanamalarını engelliyor.
  • İçerdiği yüksek potasyum sayesinde yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor.
  • Metabolizmayı hızlandırıyor. Kilo verme güçlüğü ve özellikle metabolizmasının yavaşlığından şikayetçi olanların yemesi gerekiyor.
  • Sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlayarak, hazım problemlerine iyi geliyor.
  • Vücutta biriken su ve zehirli atıkların dışarı atılmasını sağlıyor.
  • Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlıyor
  • Fiziksel etkilerin yanı sıra zihinsel yorgunluklara da iyi geliyor.
  • Greyfurt yağı, aromaterapi yağı olarak kullanılıyo




HANGİ İLAÇLARIN ETKİLERİ GREYFURT SUYU İLE ARTMAKTA VE ZARARLI ETKİLER ORTAYA ÇIKMAKTADIR?

TANSİYON İLAÇLARIPSİKİYATRİ ,
UYKU VE EPİLEPSİ İLAÇLARI

 KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ İLAÇLAR

MİDE-BAĞIRSAK HASTALIK İLACI CİSAPRİDE

ALLERJİ, GRİP-SİNÜZİT TEDAVİSİNDE KULLANILAN TERFENADİN

KALP İLACI AMİODARONE

Yapılan çalışmalar bazı ilaçların greyfurt suyu içen kişilerde zararlı yan etkilere neden olduğunu göstermiştir. Başka ilaçlarla yapılan çalışmalar arttıkça bu bilgiler artacaktır. Mevcut veriler ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri yönündedir.



KALORİLERİNİZİ BU TARİFLE YAKABİLİRSİNİZ... KALORİLERİNİZİ BU TARİFLE YAKABİLİRSİNİZ... Reviewed by Yazar on Mart 23, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.