Yabani labada'nın faydaları ve zararlı

Yabani labada kanser tedavisinde kullanılsada böbrek taşı olanların kullanmaması gerekir...


İLTAHABI ENGELİYOR..
Ravent (karabuğdaygillerden bir bitki) yüksek oranda tanin içerir. Bir araştırmaya göre; bir ravent türü olan R. Palmatum ekstresi, tavşan böbreğinde iltihap kütlesi oluşumunu engelledi.


TAHRİŞ YAPABİLİR.
.laksetif türler kalın bağırsağın alt bölümünde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle iltihaplı bağırsak hastalığı ve kolit olanların kullanması sakıncalıdır.
 Aşırı sıvı kaybına neden olduğu için böbrek hastalarının laksatifleri tüketmemesi gerekir.
 Sarkmalara ve kan pıhtısı oluşumuna neden olduğu için hemoroid hastaları; laksetif bitkiler kullanırken dikkatli olmalılar. herşeyi aşırıya kaçmadan kullanmak gerekir.

LABADANIN FAYDALARI NELERDİR

 İştah açar. Vücudu güçlendirir. Çıbanları olgunlaştırır. Müshil etkisi gösterir. Mesane tıkanmasını giderir. Kanı ve bağırsakları temizler. Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır. Labada çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser. Deri hastalıklarında etkilidir. Yara ve egzamaları iyileştirir. Yeşil tohumları kaynatılıp içilecek olursa, anne sütünü artırır.


1 LİTRE SICAK SUYA 25-40 gr  bitki kökü temizlenir küçük parçalara bölünür ve suya konur.  15-20 dakika kadar ağr ağır kaynatılır. Elde edilen çay, günde bir-iki kez birer bardak içilir.

http://dogaltedavim.blogspot.com.tr



Yabani labada'nın faydaları ve zararlı Yabani labada'nın faydaları ve zararlı Reviewed by Unknown on Şubat 02, 2014 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.