Tırnak batmasına doğal yollarla tedavi etmek












1ÖNERİ:

Her akşam ayağa pansuman yapılmalıdır. 1 litre sıcak suyun içerisine 100 grama kadar tuz veya demlenmiş papatya veya kaynatılmış incir yaprakları ve dalları veya adaçayı veya kaynatılmış çam yaprakları koyularak ayağa pansuman yapılır. Pansumandan sonra küçük bir pamuk tuzlu suya batırılıp suyu sıkılır tırnak biraz kaldırılarak bu pamuk batan tırnak ve parmak arasına koyulur. Bu tuzlu pamuk parmaktaki iltihapları çeker. Veya incir yapraklarını koparıp sapından çıkan süt pamuğa sürülerek bu pamuk koyulur ve taze incir ikiye bölünerek parmağa sarılır. Devamlı temiz çorap kullanılmalıdır. Çorabın ayağı sıkmaması geniş olması lazımdır.
2 ÖNERİ:
1 fincan kadar zeytinyağı uygun bir cezvede iyice ısıtılıp ocaktan alınır. 1 fındık büyüklüğündeki balmumu ısıtılmış zeytinyağının içine karıştırılarak eritilir ve ılıkken bir cam kavanoz içerisine konur. Nasırlı olan veya tırnak batması tedavisi gerektiren eller ya da ayaklar 10 dakika kadar sıcak su içinde bekletikden sonra nasırlı bölgeye veya tırnak batması olan bölgeye bu bitkisel karışım bolca sürülüp gazlı bez ile sarılır. Sorunlu bölge gazlı bezle sarıldıktan sonra böylece sabaha kadar bekletilir. Sabah gazlı bez açıldığında nasır ya da tırnak batması olan bölgenin yumuşadığını göreceksiniz.
Soğuk yerde saklanması gereken bu karışımı tırnak batması problemi geçene kadar uygulayabilirsiniz.
Tırnak batmasına doğal yollarla tedavi etmek Tırnak batmasına doğal yollarla tedavi etmek Reviewed by Yazar on Mart 08, 2013 Puanla: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.