Saçkırana doğal tedavi



Saçkıran rahatsızlığının birçok sebebi bulunmaktadır. Saçkıran sebeplerinden biri olarak stres ve aşırı gerginlik de bulunmaktadır. Saçkıran rahatsızlığı ile avuç içi gibi saçlar öbek şekilde dökülür. Ayrıca saçkıran rahatsızlığının mikrobik sebepleri de vardır.
Saçkıran rahatsızlığının bitkisel tedavisi için birçok bitki ve bitki özü kullanılır. Aşağıdaki uygulamalar saçkıran için bitkisel tedavi özelliğinde önerilerdir.
Saçkıran için bitkisel tedaviye başlarken stres çayı uygulanması önerilir. Bunun için 2/3 oranında oğul otu ve 1/3 oranında karabaş otu karıştırılır ve çay demler gibi hazırlanarak günde 3 defa su bardağı kadar içilmelidir.
Saçkıran bitkisel tedavisi için pelin otu bitkisini sirke ile kaynattıktan sonra başınızı bununla her gün yıkayabilirsiniz.
Sarımsak ezilerek kına ve zeytinyağı ile karıştırılıp merhem kıvamına ulaşması sağlanır. Elde edilen merhem saçkıran olan bölgelere sürülebilir.
Berberler mikropları öldürme amacı ile sirke ruhu ile kafayı yakar. Bu şekilde saçların yakılması tavsiye edilmemektedir. Sirke ruhu ile saç derisi kızarır ve bu bölgelerden tekrar saç çıkımı zorlaştırılır.siyonunun oluşturduğu ve özellikle saç sakal kıllarını döken bir deri hastalığıdır.
Saçkırana doğal tedavi Saçkırana doğal tedavi Reviewed by Yazar on Şubat 20, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.