Cildim hem kuru, hemde yağlı diyorsanız!

CİLDİM YAĞLI, HEMDE kuru?
Cildimiz yaşayan bir organdır. Zaman içinde psikolojik ve kimyasal etkenlerden dolayı örneğin (iklim değişiklikleri sıcak, soğuk, güneş ışınları,çevre kirliliği, yanlış beslenme ) gibi olumsuzluklar cildin değişen reaksiyonlarına karşı  uzun zamandır dikkate alınmadı !
Cilt sorunu yaşayan kişilerin, acaba cildime ne kullanabilirim, ne uygulatabilirim gibi soruları çoğaldı ???
Deteya indiğimiz zaman son yıllarda, cilt psikolojisi diye bir kavram kazanıldı. Günümüzde cildimizin, doğal yapısını korumak sorun varsa onları gidermek üzere dinamik cilt bakımprogramları gelişti.
 
Eskiden, genel kavram olarak bildiğimiz ve klasikleşmiş cilt yapıları, normal cilt ,karma cilt, yağlı cilt, kuru cilt olarak tanımlanırdı.
Güncel, değişen zaman içinde çevre kirlenmesi ve kimyasallardan, biz insanlar olumsuz şekilde etkiledik. Özellikle en çok etkilenen kuşkusuz cildimiz oldu. Cildimizin yapısı bozularak değişik cilt formları türedi . Bu doğrultuda cilt tipleri ve formlarına yönelik bakım kozmetikleri devreye girdi.
GÜNCEL CİLT SORUNLARININ NEDENLERİ
Sıralamada ; genetik etken, içsel etken, dışsal etkenler var.
Cilt yapılarının değişme nedenine gelince, cildimiz genetik etkenlerin yanı sıra en çok içsel etkenlere örnek ; hormonel sorunlar, stres, yanlış beslenme, ilaç kullanımı .
Dışsal etkenlere örnek ; iklim değişimi sıcak, soğuk, çevre kirliliği, kapalı ortamlardaki klimalar. Cilt yapılarının değişmesi, bozulmasının nedenleri olarak sıralayabiliriz.

GÜNCEL CİLT TİPLERİ , FORMLARI
 
Yağlı – kuru – hassas : Üç cilt tipi bir arada ( Sebore Sicca ) yağlı, kuru, nemsiz, hassas cilt.
Yağlı – hafif nemli: iki cilt tipi bir arada ( Sebore Oleosa ) çok yağlı cilt.
Normal cilt: yağ, nem dengelenmiş bakımlı cilt tipidir.
Güncel çalışmalarda en çok duyduğumuz soru? Cildim yağlı neden kuru? ve sorular devam ediyor, cildime uygun hangi kozmetik ürünü kullanabilir ve bakımları uygulatabilirim?
Günümüzde görülen cilt yapısı, cilt fonksiyonların bozulmasıdır. Yağlı cilt yapısından ekstrem kuru cilt yapısına dönüşmesinin nedeni, uzun süren güneş banyoları, solaryum, yanlış kozmetik kullanımı veya çok derin uygulanan akne tedavileri. Cildin kurumasına, sertleşmesine ve hassaslaşmasına neden olur. Yağlı, kuru ve hassas ,üç cilt tipi bir arada, en zor cilt formunu alır.
Yağlı, kuru, hassas cilt yapısına yönelik, başarılı bir kozmetik bakımı ve bakımları uygulayabilmek için detaylı cilt analizi oldukça önemlidir. Kullanılan kozmetik ürünleri veya kozmetiksel yoğun bakım yöntemleri, cilt yapısının bir kısmına iyi gelirken diğer kısmına tahriş edici olabilir, dolayısıyla cilt yağ, nem ve hassasiyetine yönelik kendine özgün ürünler ve uygulanacak yöntemlere ihtiyaç duyar.
CİLT FONKSİYONLARINI DENGELEYİCİ BAKIMLAR

Ev bakımında: Vitamin A, Ceramide, Mecadamia etken maddeler içeren '' Pure Vitamin A Power Serum'' cilt dostu olan vitamin A cildin yağ, nem ve kuruluğu dengeleyici özelliğe sahiptir.
Temizlemede: Alantoin, Panthenol, Glycerin etken madde içerikli temizleme köpüğü cildin nemlenmesiyle koruyarak derinlemesine temizleme sağlanır.
AloeVera, Hyaluronicacit içeren '' FaceTonic '' le cilt tazelenerek sakinleştirilir.

PROFESYONEL YOĞUN BAKIMLARDA
 
BİO HEATİNG MASK: Cilt fonksiyonlarını dengeleyerek, cildi hızlı şekilde tazeleyip yenileme özelliğine sahiptir.
MASK POWER ENZYM PEELİNG:Yosun ve Papaya ekstreleri,ciltte sert tabakayı yumuşatarak komedon ve lekeler için özen yoğun bakım.
ALGE OF MASK:Kuru ve hassas ciltlere, derin okyonuslardan elde edilen kırmızı, kahve rengi yosunlar ile ciltte oluşan kuruluk ve hassasiyeti dengeleyen yoğun bakım.

DIAMANT-MİCRO DERMABRASİON:Cilt problemlerine yönelik en yeni metod, leke, iz, derisertliğini yenileyen, cildi minimal soyan yöntem.
 
Cildim hem kuru, hemde yağlı diyorsanız! Cildim hem kuru, hemde yağlı diyorsanız! Reviewed by Yazar on Şubat 02, 2013 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.