Son Yazılar
Yükleniyor...

Antep fıstığının nelere iyi geliyor?










 Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser.
 Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir.
 İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
 Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
 Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
 Akciğeri iltihaplardan temizler.
 Böbrek ve meshane kumlarını düşürür.
 Devamlı yenirse azaları kuvvetlendirir.


Antep fıstığı protein ve mineral deposu bir besindir. İçerisinde bulunan, B1 ve B2 vitamini, kalsiyum, fosfor, C vitamini ve E vitaminleri  sayesinde kalp krizi ve kanser riskini oldukça azaltan bir besindir. Doymamış yağ oranı yüksek olan Antep fıstığı kolestrol dostudur.
Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir. 100gr antepfistiği vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacinin %5´ini karşılayabilmektedir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. Antepfıstığı şeker hastalığında(Diabete Mellitus) kullanılabilir. İnce bağirsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
Bu Yazıyı Beğen-Paylaş :

0 yorum :

Yorum Gönder

Reklam

Beğenin

Popüler Yayınlar

 
Sponsor Linkleri : Evdizayn | Sağlıkçılar | Film İzle
Copyright © 2013. Doğal Tedavim - All Rights Reserved
Hazırlayan SiHa