Sivilce düşmanı gıdalar hangileri

Sivilce sorunu daha çok ergenlerde görülse de her yaşta insanın problemidir. Bu problem can sıkıcı bir hal alsa da, çözümü aslında o kadar da zor değil. Doğru beslenme, kaliteli bir yaşam cildinizi sivilcenin baş düşmanı yapabilir.



Sivilce yapan gıdalar


Sivilce oluşumunun en büyük sebebi beslenme alışkanlıkları… Yani, sağlık otoritelerinin tüketilmesinde bir sakınca görmediği besinler ‘önerilen miktarda’ tüketildiği sürece cildinizi koruyabilmeniz mümkün. Ancak çikolata, dondurma, dondurulmuş hazır et yemekleri, mısır, patates kızartması ve cipsleri aşırı tükettiğinizde sivilce oluşumuna yardımcı olabilirsiniz.




Sivilce düşmanı gıdalar


Öncelikle günde en az 10 bardak su tüketmeniz gerekmektedir. Ihlamur ve rezene çaylarının hem sivilcelerin oluşmasını engellediği hem de sivilcelerin çabuk geçmesine yardımcı olduğu da biliniyor. Özellikle ergenlik dönemlerindeki gençlere doktorların önerisi bolca meyveli yoğurt tüketmeleri. Bilhassa kiraz ve vişneli yoğurtlar sivilcelerin düşmanı. Onun dışında kabuklu deniz ürünleri, brokoli, enginar, brüksel lahanası ve somonun da oldukça olumlu etkileri olduğu saptanmıştır.




Gazlı içecekler sivilce yapmıyor


Gazlı içeceklerle ilgili en yanlış algılardan biri, sivilce yaptığı yönündeki iddialar… İşin aslı öyle değil. Amerikan Dermatoloji Akademisi gazlı içeceklerin akneye sebep olmadığını duyurdu. Derneğe göre aknenin en önemli nedeni cilt yağlanması. Dolayısıyla hiçbir Coca Cola ürünü veya diğer bütün gazlı içecekler sivilce yapmıyor. Kola sivilce yaparmı sorusu da bu sayede açıklanmış oldu…




Dikkat etmeniz gereken 5 önemli şey


Sebze ve meyveleri yıkamadan asla tüketmeyin.

Günde en az 3 kez yüzünüzü en az 15 saniye sürecek şekilde yıkayın.

Stres ciltte yağlanmayı artırır. Hep sakin olmaya çalışın.

İltihaplı sivilceleri asla sıkmayın.

Buz küplerini vakit buldukça yüzünüzde gezdirin.
Sivilce düşmanı gıdalar hangileri Sivilce düşmanı gıdalar hangileri Reviewed by Unknown on Ocak 08, 2016 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.