Sivilce çıkarmayan yiyecekler hangileri?

Eğer yüzünüzde sizi rahatsız edecek şekilde çok sivilceleriniz çıkıyorsa ve ilaç kullanmanıza rağmen azalmıyorsa yediğiniz yiyeceklere dikkat ediniz.Bu yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.


Sivilce ve Süt Ürünleri

Süt ürünleri birçok kişide sivilceleri kötüleştirebilir. Eğer süt ürünleri tüketmek veya süt içmek gerekiyorsa, sertifikalı organik ürünleri satın almanız gerekir. Sütün doğal hormonlar içermesi önemlidir. İneklere verilen çeşitli hormonlar, sütlerin de bu hormonlardan etkilenmesini sağlamaktadır.
Süt ve süt ürünlerindeki kötü hormon faktörünün yanında, genel olarak süt ve süt ürünlerinin sivilceyi kötüleştirdiği aşikardır ancak bunun tam nedeni bilinmemektedir.

Şeker ve Sivilce

Abur cubur  yiyecekler ve diğer tatlı yiyeceklerden uzak durun. Şeker doğrudan sivilce nedeni değildir ancak şeker bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Bağışıklık sistemi güçsüzleştikçe, sivilce oluşumu da artacaktır.
Ayrıca işlenmiş şekerler vücudun kan şekeri seviyesini değiştirmektedir. Bu da gözenekleri etkiler ve sivilce oluşumunu tetikler.

Şekerli içecekler

Şekerli içeceklerden kaçının. Şekerin bağışıklık sistemini güçsüzleştiren etkisine ek olarak çeşitli şekerli içecekleri içtiğimizde, daha az su tüketir hale geliyoruz.  Yeterli su içmek berrak, sağlıklı bir cilt bakımı için gereklidir.

İşlenmiş Gıdalar

Beyaz ekmek ve şekerli atıştırmalıklar gibi işlenmiş yiyecekler genel olarak kandaki insülin düzeyini yükseltirler. Bu sadece sivilce sorununu tetiklemez aynı zamanda farklı cilt sorunlarına da neden olur. 




Acılı yiyecekler

Acı ve kırmızı biber ve domates ürünleri gibi baharatlı yiyecekleri sınırlayın. Bu besinler sivilceye direkt olarak neden olmaz, ama onlar sivilce kızarıklıklarını artırabilir çünkü yüzdeki kan akışını ve dolaşımını arttırırlar.







BU BESİNLERDEN UZAK DURMAYA ÖZEN GÖSTERİNİZ...



Patates kızartması

- Hamur kızartması

- Kızarmış tavuklar

- Soğan halkaları

- Mozzarella çubukları

- Yüksek şeker içerikli besinler de sivilcelere neden olur.

- Şeker, bağışıklık sistemini sekteye uğratır ve bakteri enfeksiyonlarına karşı vücudu savunmasız hale getirir. Şeker, cildin esnek yapısının kaybolmasına da sebep olur. Kuru ve sağlıksız ciltler, enfeksiyonlara açıktır.

- Hazımsızlık ve sindirim sorunlarının başlıca nedenleri arasında yer alan şeker, dolaylı olarak sivilcelere yol açar. Uzak durulması gereken şekerli besinler:

- Tatlı

- Soda

- Dondurma

- Bol şekerli meyve suları

- Çikolata

- Kahvaltılık gevrekler

- Kurabiye

Sivilce çıkarmayan yiyecekler hangileri? Sivilce çıkarmayan yiyecekler hangileri? Reviewed by Yazar on Mayıs 06, 2015 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.