*Saç dökülmeleri
*sedef hastalığı
*egzama hastalığı
*ürtiker *kurdeşen
*vücut kaşıntıları
*karaciğer hastalıklarına faydalıdır.
*Cildi güzelleştirir.
*Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur.
*Zerdeçal, tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar.
*Böbrek ve safrakesesi temizler.
*Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir.
*Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir.
*Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır.
*Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur.
*Kafa derisine sürülürse kepeğe karşı çok iyi gelir.
*Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.
*Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir.
*Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. B vitaminleri ve fosfor ile sinirleri yatıştırır.
*İçinde bulundurduğu radyoaktif madde ile vücudu şeker hastalığına, vereme ve kansere karşı koruyor.
*A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir.
* Besleyicidir.
*Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır.
*Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur.
*A, B, C vitaminleri,fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum içerir. Pancarın yaprakları da vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
*Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkilidir. Kansere karşı etkisi olan doğal kırmızı pigmentler yüksek oranda yer alır.
*Kalp sağlığını korur.
*Hipertansiyonu önlemek için pancar suyu tüketilebilir.
*Kırmızı pancar suyu kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir. Günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonunun düşürür.
*Zengin folik asit ve betain oranına sahiptir.
*Karaciğeri korur.
*Böbrekleri çalıştırır.
*İştah açıcı etkisi vardır.
*Demir eksikliği olanların pancar suyu içmesi tavsiye ediliyor.
*Taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde salatalarda alınabilir. Pişirilmesi yararını azaltacaktır.
*Kırmızı Pancar kanı temizliyor, kansere, diyabete ve vereme karşı çok faydalıdır.
Kırmızı pancarı, 1 gece önceden, sirkeli suya koyup,iyice kirlerinden arındırın.
Sabah, pancarı 1 litre kaynar suya koyarak, 3 dakika kaynatın. Bir süre demlendirdikten sonra, suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun. Bu suyu günde 3 defa sabahları aç karnına için 3 hafta boyunca her gün taze olarak yapın ve için .
Kırmızı pancarı, 1 gece önceden, sirkeli suya koyup,iyice kirlerinden arındırın.
Sabah, pancarı 1 litre kaynar suya koyarak, 3 dakika kaynatın. Bir süre demlendirdikten sonra, suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun. Bu suyu günde 3 defa sabahları aç karnına için 3 hafta boyunca her gün taze olarak yapın ve için .
Kırmızı pancarın sağlığımızdaki önemi nedir?
Reviewed by Yazar
on
Aralık 15, 2014
Puanla:
Hiç yorum yok: