Bağışıklık sistemi olmasaydı, bedenlerimiz bakteriler, virüsler, parazitler ve daha fazlasına karşı saldırıya açık halde olacaktı.
Bağışıklık sistemi, vücudun enfeksiyonlarla mücadelesine yardımcı olan doğal savunma sistemidir.
Bağışıklığı artıran besinler:
Yeşil elma:
Vücudun savunmasını güçlendiren polifenollerle doludur.
Kuru üzüm:
İçerdiği ursolik asit, kan sağlığını korur.
Kayısı:
İçerdiği lutein ile Alzhemier’a karşı koruma sağlar.
İçerdiği lutein ile Alzhemier’a karşı koruma sağlar.
Böğürtlen:
Bağışıklığı güçlendiren ellajik asitten bol miktarda içerir.
Ahududu:Antioksidanların yanı sıra A, C ve E vitaminleri için zengindir.
Yeşil çay:Bağışıklık sisteminin fazla çalışmasını engeller.
Nar:Faydalı bakterileri besleyerek bağışıklık sistemini en güçlü hale getirir.
Nektarin:Günde iki adet tüketmek yemek borusu kanseri riskini azaltır.
Kapari:İçerdiği kuersetin ile ateş düşürücü etki sağlar.
Çörek mantarı:Koruyucu, sağlıklı bakterilerin çeşitliliğini artırır.
Yeşil lahana:Bağışıklığı destekleyen C vitamini ile doludur.
Yaban mersini:Günde 250 gram tüketmek kandaki bağışıklık hücrelerini çoğaltır.
Hindiba:Kanserle savaşan biyoaktifler içerir.
Üzüm suyu:Biyoaktiflerle dolu olması sayesinde bağışıklığı güçlendirir.
Çiya tohumu:Zengin Omega-3 yağ asitleri içeriği ile kalbinizi korur.
Meyan kökü:Viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
Siyah sarımsak:Vücudun süper savaşçıları T hücrelerinin üretilmesini sağlar.
Brokoli:
Bağışıklığı güçlendiren C vitamini sayesinde grip virüsü ile savaşır.
Susam tohumu:Lif zenginidir. Kolesterolu düşürür, faydalı bakterileri besler.
Ispanak:
C vitamini, betakaroten ve birçok antioksidanla doludur.
C vitamini, betakaroten ve birçok antioksidanla doludur.
Arpa:
Lif açısından zengin olması sayesinde kalp sağlığı için oldukça yararlıdır.
Lif açısından zengin olması sayesinde kalp sağlığı için oldukça yararlıdır.
Kızılcık suyu:Virüslerin çoğalmasını önleyen interferonları artırır.
Kestane:
İçerdiği ellajik asit, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini fark etmesini sağlar.
İçerdiği ellajik asit, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini fark etmesini sağlar.
Zeytin yağı:Oleik asit ve oleokantal gibi bağışıklığı destekleyen bileşenler içerir.
İstiridye:Bağışıklık üzerinde uyarıcı etki yapan peptitlerden bol miktarda içerir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyecekler
Reviewed by Yazar
on
Ocak 09, 2020
Puanla:
Hiç yorum yok: