Hergün 2 Kase yoğurt yemenin faydaları



Yapılan bir araştırmada ev yapımı yoğurdun inanılmaz faydaları olduğu ortaya çıktı. Her gün tüketilen iki fincan ev yoğurdunun mucize faydaları uzmanları bile şaşırttı. İşte her gün 2 fincan ev yoğurdu tüketirseniz...

Hassas bağırsak sendromu yaşayan hastaların katılımı ile gerçekleştirilen araştırma 6 ay sürdü. 6 ay boyunca her katılımcı ev yapımı yoğurttan 2 fincan tüketti. Dünyada ilk kez böyle bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonucu birçok uzmanı şaşırttı. Katılımcıların yüzde 90'ı araştırma sonucu yaşadıkları hassas bağırsak sendromunun semptomlarının kaybolacak kadar azaldığını söyledi. Ayrıca günlük bağırsak hareketlerinin de düzeldiğini ifade ettiler.

HASSAS BAĞIRSAK SENDROMU NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?
Hassas bağırsak sendromu en yaygın görülen rahatsızlıktır. Karın şişliği, kabızlık, gaz ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteren hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Nedeni tam olarak bilinmese de uzmanlar tarafından kalın bağırsakta gelişen anormal işleyişten kaynaklanıyor olabileceği düşünülüyor. Bu sorun dışkılamanın kıvamını kalınlaştırdığından ya da tam tersi sıvılaştırdığından karın ağrıları ile seyir gösterir.



EV YOĞURDUNUN İNANILMAZ FAYDASI

Araştırmanın en önemli ayrıntısı ise günlük süt ile evde yapılan yoğurt olmasıdır. Ev yapımı yoğurtta daha fazla yararlı bakteri bulunur. Bu bakteriler bağırsak florasının ve çeşitliliğini artırmaya destek olur.



EVDE YOĞURT NASIL MAYALANIR?

1 litre süt
1 kaşık yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz


Süzdüğünüz sütü kısık ateşte kaynayana kadar pişiriniz. Köpürmeye başlayınca kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırınız. Kaynayan sütün üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarınız. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 10-15 dakika istenilen sıcaklığa gelene kadar bekletin. Bir kabın içine yoğurt ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırınız. Tenceredeki sütün içine ilave ediniz. Daha sonra iyice karıştırınız.
Cam yoğurt kaplarına döküp kapağını kapatmadan 10-15 dakika civarında 50
derecede çalıştırıp kapatılan fırına koyun. Fırının kapağını hiç açmadan 5 saat bekletin. Sürenin sonunda yine ağzı açık olarak buzdolabına koyun. 10 saat süreyle buzdolabında bekletip kapağını kapatın.
Hergün 2 Kase yoğurt yemenin faydaları Hergün 2 Kase yoğurt yemenin faydaları Reviewed by Yazar on Ocak 14, 2019 Puanla: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.