ŞEKERİ DÜŞÜREN YİYECEKLER NELERDİR



HANGİ YİYECEKLER ŞEKERİ DÜŞÜRÜYOR?
 Patates, pirinç, havuç, muz, kavun ve üzümünki yüksektir.Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru erik gibi kuru meyvelerin de glisemik indeksi yüksektir.
• Şeker hastaları az yağlı yemekleri tercih etmeli. Çünkü bu hastalıkta, damar tıkanması ve kalp hastalıklarına yakalanma riski yüksektir. Ancak A, D, E ve K gibi bazı vitaminlerin vücutta kalmasını sağladığı için tamamen yağsız bir diyet de düşünülemez. Katı yağlar yerine zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlar tercih edilmeli.
• Kilo vermeniz gerekiyorsa her türlü yağı kısıtlamalısınız. Yemekleri kızartmak yerine ızgara veya fırında pişiriniz. Yağsız etleri (balık, derisiz tavuk), yağsız peynir, yağsız süt ve yoğurt gibi az yağlı yiyecekleri tercih ediniz.
• Etli yemeklere ayrıca yağ ilave etmeyin.
• Damar sertliği riskini azaltmak için doymamış (bitkisel sıvı) yağlara yöneliniz, özellikle zeytinyağı ile soya, pamuk veya mısırözü yağlarından birini yarı yarıya karıştırarak pişirmeyi tercih ediniz.
• Süt ve sütlü ürünlerinin light versiyonlarını seçin.
• Günde bir çay kaşığı “tarçın” yiyin. Tarçının kan şeker seviyesini dengelemekte yararlı olduğu gösterilmiştir. Yalnız şeker hastalarının değil, ailesinde şeker olanların da “tarçın” almasında yarar var. Tarçını, kabuğundan yapılmış çayı içerek veya bir tatlı kaşığı toz tarçını bir parça ekmek içinde yutarak alabilirsiniz. Tarçın kahvaltıda, keten tohumu, yulaf, fındık, süt karışımının içinde kullanılabilir.
• Şeker hastaları tüm tahıllar, mısırözü yağı, sütlü ürünler, et ve mantarı tüketebilirler.
• Kahve, şekerli ve/veya sütlü içilirse kan şekeri seviyesinde yükselmeye neden olur. Bununla birlikte, sade içilen bir kahve kan şekeri seviyesini etkilemez.
• Kilo vermek istiyorsanız, öğün atlamayın. Öğün atlamak bir sonraki öğünde daha fazla yemenize, böylece daha fazla enerji almanıza neden olur. Bu davranış aynı zamanda kan şekerinizi de yükseltir.
• Her gün aynı saatte ve belirlenen miktarda yemek yemeye çalışınız
• Yemeklerinizi daha çok haşlama ve buğulama olarak hazırlamalısınız.
• Günde en az 8 bardak su için
• Soğan ve sarımsak şeker hastaları için çok yararlı çünkü içeriğinde şeker düşürücü kimyevi maddeler bulunuyor. Brokoli, içeriğindeki bol miktarda karbonhidrat ve krom minerali ile kandaki şeker düzeyini kontrol altında tutar.
-Milföy hamurunda, yarısı kadar katı yağ bulunduğu için, milföyden yapılmış börekleri yemeyiniz.
- Ev dışında yediğiniz sulu yemeklerin suyunu yemeyiniz.
-Kurutulmuş meyveler (kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru dut vb.) kuru maddeler yönünden yoğunlaştığından, enerji değerleri yüksektir. Bu nedenle, diyabetlilerin, kurutulmuş meyve, pestil gibi yiyecekleri yememeleri yerinde olur.
- Salamura ve konserve edilmiş yiyeceklerde (salam, sosis, sucuk, pastırma, kavurma, tuzlu sardalya, turşu, gibi), hazır çorbalarda ve çorbalarda lezzet verici olarak kullanılan bulyonlarda (tablet), yüksek oranlarda tuz ve sodyum bulunur.. Farkında olmadan aldığınız tuz ve sodyum, tansiyonunuzun daha da yükselmesine neden olabilir. Pişirme sırasında, ya da yemek yerken, normalden daha az tuz kullanmaya özen göstermelisiniz.
Piyasada "Diyabetik" olarak isimlendirilen tatlılar, diyabetli kişiler için uygun değildir. Diyabetik tatlıların içinde bulunan tatlandırıcılar, sorbitol, fruktoz gibi glikoza (şekere) eşdeğer kalorileri olan tatlandırıcılardır. Diyabetik çikolata ve bisküvilerde de yüksek oranda doymuş yağ bulunur. Bundan dolayı, bu tür yiyecekleri yediğiniz taktirde, kan şekeriniz ve trigliseridleriniz yükselebilir. Eğer, şişmansanız, daha fazla kilo almanıza neden olabilir. Ayrıca, bu tür diyabetik tatlıların fazla miktarda alınması, diyareye (ishale) neden olabilir. Üstelik, bu ürünler son derece pahalıdırlar.



ŞEKERİ YÜKSEK OLAN BESİNLER:

Karpuz
pirinç
Patates kızartması
kavun
Beyaz ekmek

ŞEKERİ DÜŞÜK OLAN BESİNLER:

Çavdar
kepek
soya sütü
brokoli
lahana
karnıbahar
Buğday
kiraz
erik
ŞEKERİ DÜŞÜREN YİYECEKLER NELERDİR ŞEKERİ DÜŞÜREN YİYECEKLER NELERDİR Reviewed by Yazar on Kasım 01, 2014 Puanla: 5

1 yorum:

  1. Şeker rahatsızlığı bir yanlış ve dengesiz beslenme hastalığıdır,modern tıp ta,
    tedavisi yoktur.Şeker,için Dünya daki en mükemmel doğal ürün Arı sütüdür.Arı sütü,hem doğal insülin salgılayarak hem de
    vücuttaki fazla şekeri yakıp enerjiye çevirerek,kan şekerinin normal seviyeye gelmesini temin etmektedir.Tip 1 ve tip 2
    diabette,Dünyadaki en üstün ilaçtır.Arısütü kullanarak insülin ve hapların tümünden kurtulan onlarca kişiye şahit oldum.
    Diyabet hastalarına verilen arı sütü kürü ile bu hastalarda çok ciddi iyileşme gözlemlenmiştir. Arı sütünün doğal bir
    insülin gibi kandaki şekeri yakarak enerjiye dönüştürdüğü ve insülin ihtiyacını azalttığı tespit edilmiştir.
    Diyabetlere: Arı sütünün, B3, niasin ve biyotin içermesi, kandaki şeker seviyesinin kontrolüne yardımcı olur.
    Yine Şeker için,tedavi edici etkisi bilimsel olarak ıspatlanmış diğer bir Arı ürünü
    Polen dir. Polende bulunan vitaminler A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP'dir.
    Sayısız ŞEKER HASTASI polen kürü yapıyor. Örneğin, Lyon'dan Bayan B. son devrede ileri bir şeker hastası (diabetik) idi
    İdrarının litresinde 48 gram şeker ölçüldü. Çeşitli ilaçlar kullanmasına rağmen iyileşme ümidini yitiriyordu. Günde 3 gram
    polen yiyerek 15 günlük kür yaptı. İlk kürün sonunda idrardan dışarı atılan şeker %87 düştü. Yenilenen kürler sonunda şeker,
    litrede 1 grama indi ve kol, bacak ve bel ÖDEM'leri (ŞİŞLİKLER) ile, Anjindö Puatrini (KALP YETMEZLİĞİ) daha iyi olduğu görüldü."
    Fransa Tarım Akademisi - Dr. Alain Caillas ( Polen araştırmaları ile ödül kazanmış )
    En büyük sorun doğru ürüne ulaşma ve kullanım yönteminin bilinmemesidir.
    Erzurum Ziraat mezunu 33 yıllık Apiterapistim.Ürün temini ve kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499
    nolu telefonlarım ve whatsapp tan ulaşabilirsiniz... Saygılarımla.Kadir Onay

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.