Kırlaşan ve Beyazlayan Saçlara Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır





Kırlaşan ve Beyazlayan Saçlara Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır:

Beyazlayan saçlar için ceviz kabuklarını iyice dövün püre haline getirin. Bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın ve 20 dakika demlendirin. 20 dakika sonunda süzüp içine ezilen ceviz kabuklarından 1 çorba kaşığı ekleyin. Saçlarınıza bu karışımdan sürüp 1 saat bekletin. 1 saat sonunda ılık suyla saçınızı yıkayın. Haftada 1 gün uygularsanız saçlarınızın rengindeki değişimi fark edeceksiniz. Beyazlaşan saçlarınız koyulaşır.

Suna Dumankaya’nın bir diğer koyulaştırma formülü ise, cevizin dış kabuklarını haşlayın, içine ıslatılmış yarım kahve fincanı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyin. Saçınıza sürün ve 2 saat bekletin.

1) Doğal sarı saçlar için Suna Dumankaya bitkisel saç boyası tarifi:

Bitkisel papatya maskesiyle doğal sarışın olmak çok kolay. 1 avuç papatyayı bir demliğe koyun ve üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte 2-3 saat benmari usulü kaynatın ve 1 gün demlendirdikten sonra süzün. Haftada 2-3 defa bu yağdan sürün ve güneşli yerde durun. Saçınızı bir şeyle kapatmayın. 4-5 uygulamadan sonra saçlarınız sararmaya başlayacaktır. Yazın bol güneşli havalarda uygulamanız daha iyi sonuç verecektir.

Suna Dumankaya, saç beyazlamasına bitkisel çözüm amacıyla sunduğu bitkisel boya kürü:

Malzemelerimiz:

1 tane orta boy soğan
1 tane (5 diş) sarımsak
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık kadar zeytinyağı
Hazırlanışı ve Uygulanışı:

1 adet orta boy soğan ve 5 diş kadar sarımsak bir kap içerisinde iyice ezilir ve içerisine 1 adet yumurta sarısı , 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Krem kıvamına gelene kadar durmadan karıştırın. Elde edilen bu karışım saçlara sanki saç boyası sürülür gibi sürülmeli ve 1 saat kadar beklenmelidir. 1 saat ardından ılık su ile masaj yaparak temizlenmelidir. Saç beyazlamasını giderici bitkisel çözüm doğal bakım kürü istenen sonuç elde edilene kadar haftada sadece 1 kez uygulanmalıdır.


Kırlaşan ve Beyazlayan Saçlara Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır Kırlaşan ve Beyazlayan Saçlara Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır Reviewed by Yazar on Kasım 02, 2014 Puanla: 5

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir konuya, çok güzel bir şekilde değinmişsiniz. Emeğinize sağlık.
    http://www.evdesacbakimi.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.