Safra kesesi taşlarına dogal bitkisel tedaviler!









Safra kesesi taşlarının bitkisel tedavisi:
Safra kesesinde oluşan taşları dökmek için uygulanabilecek formüller:
Turp suyu: Her gün; iyice yıkanıp soyulduktan sonra mikserde sıkılarak elde edilen 100 gram turp suyu taze taze içilir. (Midesinde ülser ve gastrit gibi rahatsızlığı olanların dikkatli kullanması gerekir.)
Zeytinyağı: Safra kesesi taşlarını düşürmek amacıyla zeytinyağı 2 şekilde kullanılabilir:
A) Her sabah aç karnına bir fincan halis zeytinyağı içilir.
B) İki çay bardağı zeytinyağına bir yumurta sarısı karıştırılır. İçine bir limonun tamamı sıkılır. Bir kahve kaşığı şeker ilave edilerek iyice çırpılır ve hepsi bir defada içilir. Sonra hemen yatağa, sağ yan üzerine yatılır. Ayakların altına birkaç yastık konarak yükseltilir veya duvara dayanır. Bu şekilde yarım saat yatılır. Sonra yarım saat de sol yan üzerine aynı şekilde yatılır. Bu uygulama safra taşını büyük ihtmalle düşürecektir.
Eğer taş düşmezse aynı uygulama 15 gün sonra tekrarlanır. Ancak bu 15 gün boyunca, aşağıda tarifini vereceğimiz çay veya her gün 100 gram tur psuyu içilirse çok daha iyi olur.
* 4 bardak (yaklaşık 1 litre) suya; 50 gram aslandişi (diğer adı karahindiba), iki çorba kaşığı nane ve bir miktar acı marul konarak 10-15 dakika kaynatılır. Bir süre demlendikten sonra da süzülerek, sıcak sıcak sabahları aç karnına, akşamları da yatmadan önce birer çay fincanı içilir.
Safra kesesinde taş
Safra koyulaşması sonucu meydana gelen taşlara; halk arasında “safra taşı”, tıp dilinde ise, “kolelitiasis” denir. Yapılarında “kolesterin” bulunur.
Bazı safra taşları, rahatsızlık vermez. Bazıları da, safra kanalını tıkar; çok şiddetli, batıcı bir ağrı, bulantı ve kusma yapar. Hasta yerinde duramaz olur. Bu olayların hepsine birden “safra kesesi krizi” denir.
Düşmeyen veya alınmayan safra taşları, safra kesesinin iltihaplanmasına da sebep olurlar.
Safra taşlarının sebep olduğu rahatsızlıkları gidermek için doktor müdahalesi gerekir. Ancak, ameliyat gerekmediği hallerde aşağıdaki reçeteler kullanılabilir:
* 4 bardak suya, 50 gram ufalanmış aslandişi yaprağı ve kökü konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah akşam yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
* 1 su bardağı suya; 1 kahve kaşığı gliserin karıştırılıp, içilir.
* 4 bardak suya; 20 gram ufalanmış ayrık kökü konur. Haşlandıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
* 1 su bardağı suya; 1 tatlı kaşığı İngiliztuzu konur. Karıştırıldıktan sonra yudum yudum içilir.
Acil ameliyat gerekir

Annenizde safra taşıyla birlikte pankreatit de bulunması, safra kesesi taşlarından birinin safra kanalına girerek, pankreas ve safra kesesi salgılarının ortak bağırsağa döküldüğü kısmı tıkadığını düşündürür. Bağırsağa akamayan pankreas salgısı, organın içinde birikerek iltihaplanmaya neden olur. Bu tıkanıklık giderildikten sonra pankreas düzelecektir. Ameliyatı vakit kaybetmeden yaptırmanızı tavsiye ederim
Kahve kadınlarda safra kesesi taşı oluşumunu engelliyor
Bilim adamları, günde 4 fincan kahvenin kadınlarda safra kesesi taşı oluşumunu engellediğini açıkladı.

Gastroenterology dergisindeki habere göre, konuyla ilgili araştırma, ABD'de 80 bin hemşire üzerinde yapıldı. Bilim adamı Michael Leitzmann ve ekibi, araştırmaya katılan hemşireleri 20 yıl süreyle izledi. Araştırma sonucunda, günde en az dört fincan kafeinli kahve içen kadınların safra kesesi taşından dolayı ameliyat olma riskinin yüzde 25 oranında düştüğü ortaya çıktı.
Günde dört fincan kahveden fazla içen kadınlarda bu koruyucu etkinin daha da artığını kaydeden bilim adamları, kafeinin safra keseninin kasılmasını sağladığını, bunun da taş oluşumunu engellediğini tahmin ettiklerini söylediler.
Leitzmann, ''Kahve içmeyen kadınlar şimdi kahveye başlamak zorundadeğil, fakat kahve içenler, koruyucu etkisi sayesinde içmeye devam edebilirler'' dedi. Daha önce yapılan araştırmalarda kahvenin erkeklerde de benzer etki yaptığını belirten bilim adamları, safra kesesi taşının kadınlarda daha sık rastlandığına dikkat çektiler.
Safra taşlarının sebebi nedir?
Safra taşları, tahmin edildiğinden çok daha sık görülüyor. Her yüz kişiden 10’unda safra taşı bulunuyor. Taşı bulunanların büyük bölümünün hiçbir şikayetleri olmuyor. Genellikle, bir check-up esnasında uygulanan ultrsonografi ile rastlantısal yakalanıyor.
Safra taşları erkeklere göre kadınlarda daha sık görülüyor. Özellikle kilolu, çok sayıda doğum yapmış, nisbeten açık tenli kadınlarda... Ayrıca bazı kan hastalıkları ve siroz gibi nedenler de safra kesesi taşı riskini arttırıyor. Ancak bu risk faktörleri bulunmasa bile kese taşları oluşabiliyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yerdel, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı:
* Safra kesesi ne işe yarar?
Karaciğerde oluşturulan safranın depo ve konsantre edilmesine ve gerektiği zamanlarda bağırsağa akıtılmasına yarar. Safra, özellikle yağların sindirimi için gerekli.
* Safra taşı nasıl oluşuyor?
Safranın içeriği kolesterol, safra tuzları, su, çeşitli boya maddeleri ve kalsiyum gibi bazı maddelerin eriyiklerinden oluşur. Kolesterol safrada çözünmüş haldedir. Nedeni tam olarak bilinmeyen bazı faktörlerin etkisiyle safra içeriğindeki oranlar kolesterol lehine değişime uğrar. Kolesterol taşları için zemin hazırlanır. Kese taşları en sık kolesterol taşları şeklinde görülürler. Bazen de safra içeriğindeki boya maddeleri ya da kalsiyum ve bazen de enfeksiyonlar taş oluşumuna zemin hazırlarlar.
* Safra taşları nasıl görülür?
Ultrasonografiyle. Kese taşlarının tanısında yüzde 100’e yakın doğrulukta sonuç veriyor. Bu tetkik sayesinde hem safra kesesi ve hem de karaciğer hakkında detaylı bilgi sahibi oluyoruz.
* Tesadüfen fark edilmiş safra kesesi taşı ameliyat edilmeli mi ?
Belirti vermeyen, sessiz safra kesesi taşı eğer hasta 75 yaşında ve ciddi kalp sorunu olan biriyse ameliyat edilmeyebilir. Ancak taşı olan kişi eğer 40’ lı yaşlarda, beklenen yaşam süresi 20- 30 yılı aşkınsa ameliyat önermek daha doğru. Bunun nedeni safra kesesi ameliyatı riskinin, sessiz taşı kendi haline bırakmaktan daha az olması. Her 5 yılda ciddi safra kesesi taşı olma riski yüzde 20 artıyor. Sessiz taşı olan birinin 20 sene içinde ciddi safra kesesi taşı hastası olma olasılığı yüzde 80’lere varıyor.
* Safra kesesi taşları kendini nasıl gösteriyor?
Safra kesesi taşları hazımsızlık belirtilerine yol açabilirler. Özellikle yağlı, kızartmalı ve yumurtalı gıdalara karşı. Bu tip yiyeceklerin bulantı, hazımsızlık ya da karnın sağ üst tarafında ağrıya yol açması gözlenebilir (kronik safra kesesi iltihabı). Ayrıca taşın kesenin boynuna oturup burayı tıkaması durumunda ‘kolik’ dediğimiz tipte karına bıçak batarmışcasına bir ağrı gözlenebilir. Karnın üst tarafındaki ağrı, sırta iki kürek kemiğinin ortasına vurabilir. Ağrı birkaç saat sürebilir ve çoğu ağrı kesici işe yaramayabilir.
* Ameliyat şart mı?
Ağızdan alınan bazı ilaçlar kolesterol taşlarını yüzde 50 ihtimalle eritebiliyor. Ancak taşlar tedavi kesilmesinden sonra tekrar oluşuyor. Kullanılan ilaçlar karaciğer için ‘toksik’ olduğundan bu yaklaşım artık terk edildi. Böbrek taşları başarı ile kırılabilirken, safra kesesi taşlarında kullanılamıyor. Sonuç olarak safra kesesi taşlarının mutlak tedavi şekli laparoskopik yöntemle safra kesesinin çıkarılması.
* Safra kesesinin taş dışı nedenlerle de çıkarılması gerekebilir mi ?
Evet! Örneğin safra kesesi polipleri varsa. Çok uzun zamanda kanser riski taşıyan gerçek kese polibi bulunan kişilerin safra keseleri de laparoskopik olarak çıkarılmalıdır. Gene kanser şüphesi varsa, çok ender de olsa safra kesesinin bazı özel mikropları taşıdığı durumlarda kesenin çıkartılması gerekebiliyor.
Safra hastalıkları için C vitamini
Safra kesesi hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak için C vitamini içeren sebze ve meyveleri bol bol yememiz gerektiğini biliyor musunuz? C vitamini ayrıca vücudun direncini artırdığı için grip, soğuk algınlığı gibi diğer hastalıklara yakalanma ihtimalini de azaltmaktadır.
Amerika’da 13 bin 310 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, yeterli miktarda C vitamini almayan kişilerin safra kesesi hastalıklarına yakalanma riskleri, C vitamini eksikliği olmayan kişilere göre daha fazla.
Kaliforniya Üniversitesi salgın hastalıklar uzmanı Prof. Dr. Joel Simon’un yaptığı açıklamaya göre şu ana kadar yürütülen araştırmalar, C vitamininin safra kesesi hastalıklarının oluşumunu engellediği gerçeğini ortaya çıkardı. Araştırmada C vitamini eksikliği olan kobay hayvanların sık sık safra taşı ürettikleri tespit edildi. Aynı hayvanlara yeterli C vitamini verildiği zaman, safrada taş ve enfeksiyon oluşumunun azaldığı gözlendi.
Hangi sebze ve meyveler?
C vitamininin bol bulunduğu sebze ve meyveler ise şunlar: Limon, portakal, domates, maydanoz, kırmızı ve yeşil biber, kırmızı lahana, karnabahar, kereviz, yeşil pancar yaprağı, kuşkonmaz, fasulye, bakla, bamya, turp, tere otu, taze soğan, börülce, bezelye, sarımsak, pırasa, pazı, yer elması, karpuz, çilek, ayva, elma ve muz.
Safra kesesinde oluşan taşlar bazen rahatsızlık vermez. Bazıları da, safra kanalını tıkar; çok şiddetli, batıcı bir ağrı, bulantı ve kusma yapar. Hasta yerinde duramaz olur. Bu olayların hepsine birden “Safra kesesi krizi” denir.
Safra taşlarının sebep olduğu rahatsızlıkları gidermek için doktor müdahalesi gerekir. Ancak, ameliyat gerekmediği hâllerde aşağıdaki reçeteler faydalı olabilir.
* 4 bardak suya; 50 gram ufalanmış aslandişi yaprağı ve kökü konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah akşam, yemeklerden önce, birer kahve fincanı içilir.
* 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı ufalanmış çınar kabuğu konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Günde 2 kere, birer kahve fincanı içilir.
* 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı (20 gram) ufalanmış ayrık kökü konur. Haşlandıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
Kadınların korkulu rüyası: Safra kesesi taşı
KADINLAR, erkeklere oranla safra kesesi taşı oluşumu yönünden iki kat daha fazla risk altında. Safra kesesi taşlarının kadınlarda daha sık görülmesinin başlıca sebebi ise, kadınların diyet alışkanlıkları, doğum kontrol hapı ve östrojen kullanmaları. Diğer risk faktörleri; kalıtım, kilo, diyet ve safra kesesi faaliyetlerine bağlı ortaya çıkıyor. Bu risk faktörleri özellikle kolesterol yapılı safra taşlarında daha da ön plana çıkıyor. Risk grubu yüksek olan kişiler; 20 ile 60 yaşındaki kadınlar (Bu grup erkeklere oranla iki misli risk taşıyor), 60 yaş üstündeki erkekler (her beş erkekten birinde görülüyor), gebe kadınlar, doğum kontrol hapı kullanan ve hormon tedavisi olan kadınlar, kilolu kadın ve erkekler ve uzun süre aşırı diyet yapıp hızla kilo alıp verenler olarak sıralanıyor.
Uzmanlar safra kesesi taşlarının genelde uzun zaman herhangi bir bulgu vermemekle beraber ciddi birtakım hastalıklara yol açtığını belirtiyorlar. Bunlardan en sık görüleni ise safra koliği. Safra Koliği, safra taşlarının karaciğerden çıkıp safra yollarını tıkaması ile görülen ve kişinin şiddetli ağrıyı karnının üst sağ bölümü veya sırt bölgesinin ortasında hissetmesi ile kendini belli eden bir durum. Uzmanlar safra taşlarının tedavisiz kaldığı takdirde sarılık, batın ve safra kesesi iltihaplarına yol açabileceğini ve genelde ileri safhalarda ateş, mide bulantısı ve kusmayı da beraberinde getirebileceğini belirtiyorlar. Doktorlar ayrıca safra taşlarının pankreası da etkilediğini ve iltihaplı bir durum söz konusu olduğundan mide zarı enfeksiyonuna yol açarak hayati önem taşıyabildiğinden ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyorlar. Uzmanlar safra taşlarının ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabildiğini belirtiyorlar.
Safra kesesi taşları kırılmaz. Tek tedavisi vardır ameliyat ile taşın veya kesenin alınmasıdır. Safra kesesinde taş+enfeksiyon var ise sedimantasyonu yükseltir. Halsizlik, ateş basmaları da enfeksiyona bağlı olabilir.
Safra kesesi taşlarına dogal bitkisel tedaviler! Safra kesesi taşlarına dogal bitkisel tedaviler! Reviewed by Yazar on Şubat 12, 2013 Puanla: 5

7 yorum:

  1. YAKLAŞIK İKİ YIL ÖNCE SIRTIMDA VE KABURGAMIN ALTINDA BÜYÜK BİR AĞRIYLA HASTANEDE SOLUĞU HASTANENİN ACİLİNDE ALDIM.ULTRASONDA 7 ADET TAŞ VE ÇAMURR OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.ASKERİ HASTANEDE GENEL CERRAH OLAN BİNBAŞIM ACİLEN AMELİYAT OLMAMI İSTEDİ.KORKTUĞUMDAN AMELİYAT OLMADIM VE UYGULADIĞIM KÜR SAYESİN DE KARAKOLDA KANEPEYE UZANIRKEN 7 ADET TAŞ VE ÇAMURU MİDEME DÜŞÜRDÜM VE BOŞALTIM SİSTEMİNDEN ÇIKARDIM.DENEYİMLERİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ.507 233 49 88

    YanıtlaSil
  2. YAKLAŞIK İKİ YIL ÖNCE SIRTIMDA VE KABURGAMIN ALTINDA BÜYÜK BİR AĞRIYLA HASTANEDE SOLUĞU HASTANENİN ACİLİNDE ALDIM.ULTRASONDA 7 ADET TAŞ VE ÇAMURR OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.ASKERİ HASTANEDE GENEL CERRAH OLAN BİNBAŞIM ACİLEN AMELİYAT OLMAMI İSTEDİ.KORKTUĞUMDAN AMELİYAT OLMADIM VE UYGULADIĞIM KÜR SAYESİN DE KARAKOLDA KANEPEYE UZANIRKEN 7 ADET TAŞ VE ÇAMURU MİDEME DÜŞÜRDÜM VE BOŞALTIM SİSTEMİNDEN ÇIKARDIM.DENEYİMLERİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ.507 233 49 88

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar basit ve sade bi anlatım yapmışsınız ki keşke buraya yazsanız da istifade edilse.gecmis olsun

      Sil
    2. Para isteyecek belli ki. Neden yazsın ki. Yazacak olan yazardı :)

      Sil
  3. Lütfen safra taşı düşürmem için ALLAH rızası için yardımcı olun

    YanıtlaSil
  4. Lütfen safra taşı düşürmem için ALLAH rızası için yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki yıl önce ingiliz tuzu kullanarak safra taşından kurtuldum. Uygulama şöyle;
      Uygulama yapılacağı gün saat 16'dan sonra birşey yenilmeyecek, saat 20'de 300ml suda 30gr ingiliz tuzu eritilerek içilir. 15-20 dakika sonra yarım su bardağı zeytinyağı ve yarım su bardağı limon suyu içilir. İshal olabilirsiniz (çalışıyorsanız ertesi gün tatil günü olsun), problem yapmayın. Sabahtan kahvaltı yapıp güne devam edebilirsiniz.
      Ben iki gün üst üste uyguladım, bir hafta sonra ultrason çektirdim taşlardan (4-5 mm büyüklüğünde) kurtulduğumu gördüm. İnşallah sizler de kurtulursunuz. Geçmiş olsun.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.