Orgazm olmanın yolu!




Kadın ve erkek orgazmının farkları
Öncelikle şunun vurgulanması gerekir. İlişkide aynı anda orgazm olunması diye bir gereklilik yoktur. Esas olan fizyolojik ve anatomik gerçekler nedeniyle kadının ya eşiyle beraber ya da eşinden önce orgazm olmasıdır. Erkek orgazm olduğu andan itibaren refrakter periyod adı verdiğimiz döneme girer. Bu dönemde ereksiyon etkinliğini kaybetmeye başlar ve belli bir süre erkeğin yeni bir ilişkiye fizyolojik ve ruhsal olarak hazır olması belli bir süre gerektirir. Arka arkaya bulunulan ilişki sayısı arttıkça refrakter periyodun süresi de uzar. Bu erkeklerin bir gerçeğidir. Kadınlarda ise bu refrakter periyod ya çok kısadır ya da yoktur. Kadınlar arka arkaya defalarca orgazm olabilirler ve hatta aynı ilişki içerisinde bile çok sayıda orgazm olabilirler. 
Orgazmda ilişki pozisyonunun önemi
Çoğu kadında orgazm için direkt klitoris uyarısı gerekir. Her kadının anatomik yapısı farklı olduğundan çiftlerin, kadının klitoral olarak en iyi uyarılabildiği ilişki pozisyonunu seçmeleri gerekir. Klitorisin en iyi uyarıldığı ve çiftin yüz yüze bakması nedeniyle emosyonel özellikleri en güçlü pozisyon erkeğin üstte olduğu, en az uyarıldığı ve yüz yüze bakılmaması nedeniyle duygusal temasın en az olduğu pozisyon ise kadının arkasını döndüğü ve erkeğin arkada olduğu pozisyondur. Ancak bu her kadın için geçerli olmayabilir.
Ön sevişme orgazmı kolaylaştırıyor
"Ön sevişme döneminin" uzun tutulması: kadınlar için "ön sevişme dönemi" çok önemlidir. Kadınların ilişkiye hazır olmaları erkeklerdeki kadar kolay değildir. Yeterince hazır olunmadan ilişkiye başlandığında genital bölgenin gevşemesi ve kayganlaşması yetersiz olduğundan ilişki kadın için tatsız bir deneyime dönüşebilmekte ve doğal olarak böyle bir ilişkide orgazm söz konusu bile olmamaktadır.
 
Erojen bölgelerin uyarılması kadını ilişkiye hazırlar
Erojen bölgeler adı verilen bölgelerin kadın orgazmına katkısı ihmal edilmemelidir: Erojen bölgeler adını verdiğimiz bölgeler kadından kadına değişmekle beraber sıklıkla meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri kadının en erojen bölgeleridir. Erojen bölgelerin uyarılmasının kadının ilişkiye daha hazır olmasının sağlanması yanında orgazm olmasını kolaylaştırıcı özellikleri olduğu unutulmamalıdır.
Vajinal orgazm
Bir kadın her ilişkide vajinal yoldan orgazm olamayabilir. Vajinal orgazm öğrenilmesi gereken bir orgazm türüdür ve bir kadının defalarca ilişkide bulunmadan vajinal yoldan orgazm olabilmesi beklenmemelidir. Vajinal orgazm olunamadığında ilişkinin herhangi bir zamanında kadının direkt klitoris uyarısıyla orgazm olmasına imkan tanınabilir.
Penis boyunun orgazma etkisi var mı?
"Penis boyu nevrozu (takıntısı)" terk edilmelidir. Vajinanın üst 2/3"lük bölümü embriyolojik gelişim açısından alt 1/3"lük bölümünden çok daha farklı bir bölgeden gelişmektedir. En bariz farklılık sinir liflerinin dağılımındadır. Alt 1/3"lük kısım zengin bir sinir ağına sahipken, üst 2/3"lük kısımda sinir lifleri nispeten daha azdır. Bu nedenle alt 1/3"lük kısım dokunma, ağrı gibi duyuranlara çok daha hassastır. Her zaman belirttiğim gibi penis uzunluğunun kadının "tatmin olmasıyla" hiçbir ilişkisi olamayacağının da göstergelerinden biridir bu. 

Orgazm olmanın yolu! Orgazm olmanın yolu! Reviewed by Yazar on Şubat 02, 2013 Puanla: 5

2 yorum:

  1. Ben Onur olgun anlayişli sekse duşkun biriyim duygularini hislerini benle paylaşmak isteyen ne istedigini bilen 22-40 yş arasi sadece bayanlar. guvenilir bir sirdaşliğa dostluga arkadaşliga varsaniz num 0536 486 3348 arayin pişman olmasiniz gizliye acik.whatsap var..............

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.